Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zavinili neštěstí ve Studénce, teď lidem poškodili dům!

Autor: fri - 
8. února 2009
06:58

Opadaná fasáda, popraskané stěny, zkroucené rámy oken. Takovou spoušť po sobě nechala firma Bögl a Krýsl, která při stavbě nového Krajského úřadu v Plzni poškodila sousední činžák. Nájemníci se dožadují nápravy. Marně.

Firma, která má na kontě také vloni zřícený most ve Studénce, nechává dům chátrat.

Před asi dvěma roky dostala firma Bögl a Krýsl od Krajského úřadu v Plzni zakázku na postavení jeho nového sídla. To sice stojí, sousední činžák ale stavba poškodila. Podle nájemníka Zdeňka Šlajchrta (45) se přitom firma ve smlouvě zavázala, že případné škody neprodleně odstraní na vlastní náklady. Jenže sliby – chyby.

"Ve smlouvě také stojí, že nebude použita těžká technika," uvedl Šlajchrt. "Přesto přijela pilotovací souprava a začali dělat vrty," popisuje situaci. „Na baráku i v bytech se začaly objevovat praskliny, padala omítka," ukazuje stěny. Podle statika dům stále »pracuje« a praskliny se můžou zvětšit. "Dali bychom to do pořádku sami. Firma ale odmítá opravu zaplatit," tvrdí Šlajchrt. "Přehazují si nás s úřadem jako horký brambor," dodal. A co na to zástupci firmy Bögl a Krýsl? "Řeknu vám jen tolik, že probíhají jednání s Krajským úřadem," řekl Ivo Sochorek, ředitel odštěpného závodu v Dobřanech, který je za stavbu zodpovědný.

palko1961 ( 8. února 2009 13:57 )

Zrusit jim vsechny zakazky a zadne uz jim nedavat. Vse jim dat k uhrade. takova amaterska firma si nezaslouzi aby existovala !

Zobrazit celou diskusi