Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ministr Slamečka: Rychlodráhu za domem nechce?!

Tak daleko by měl ministr k rychlodráze
 (Autor: Infografika Blesk)
Autor: Tomáš Belica - 
7. září 2009
05:49

Rychlodráha z centra Prahy na letiště a do Kladna, která měla desetitisícům lidí usnadnit dojíždění za prací, se stavět nebude. Zasadil se o to podle zdroje z ministerstva dopravy sám ministr Gustáv Slamečka.

Oficiálně na dráhu nejsou peníze, ale ve skutečnosti prý Slamečka nechce, aby mu vlaky jezdily kousek od domu, kde žije s šéfem Úřadu vlády Janem Novákem. Mluvčí ministra ale řekl, že Slamečka by moc rád rychlodráhou jezdil místo vládní audiny.

Tak daleko by měl ministr k rychlodráze Tak daleko by měl ministr k rychlodráze | Infografika Blesk

Když se po letech handrkování o stavbě trati z centra na letiště a do Kladna konečně ministerstvo s krajem a Prahou dohodlo, nastal zádrhel. „Přišel Slamečka a zapíchl do toho vidle. Totálně zlikvidoval připravovanou dohodu,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj z ministerstva dopravy. Kousek od domu ve Veleslavíně, kde měla rychlodráha vyjíždět na povrch, totiž ministr žije se svým přítelem, šéfem Úřadu vlády Janem Novákem. „Už jen při vyslovení rychlodráhy se Slamečkovi ježí hrůzou vlasy. On prostě vlaky pár metrů od domu nechce,“ potvrdil zdroj Blesku.

Ministr dopravy bydlí s šéfem úřadu vlády! Jaký mají vztah? >>

Ministerstvo ale tvrdí, že na projekt za 35 miliard nejsou peníze. „Vzhledem ke stavu státního rozpočtu není možné s takovým projektem začít,“ uvedl mluvčí Karel Hanzelka. Podle něj má naopak ministr na rychlodráze velký zájem. „Pan ministr by čistě z osobních důvodů uvítal rychlé dokončení rychlodráhy, aby ji mohl používat,“ sdělil Hanzelka. Zatím tak Slamečkovi nezbývá než místo pohodlného vlaku použít vládní audi. Úspory mu ale na srdci moc neleží. Každý den totiž odjíždí sám, zatímco pro jeho přítele přijede za pár minut superb Úřadu vlády. A pak oba jedou do svých úřadů vzdálených od sebe sotva čtyři minuty jízdy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mango ( 7. září 2009 15:23 )

u nás ve městě zas radní nechtěl, aby kolem jeho domu jezdilo MHD, a tak to zrušil a autobusy jezdí šílenými objížďkami..Oni jsou to všichni stejný parchanti a zmetci!!!

natal1 ( 7. září 2009 12:30 )

a odstěhuj se do teplých krajin a nebraň nám v rozvoji, ty kluku ušatej! Na www.vlastnici.cz je prodej nemovitostí zdarma, bez provize, bez placení rrealitkám a s návodem. Takže ušetříš a můžeš jít! Rychlodráha je potřeba! Díky za pochopení!

sakra ( 7. září 2009 11:24 )

"Vládne" nám Slovák a ještě teplej.

gordon ( 7. září 2009 09:05 )

myslíte,že se tu usalašil Slovák napořád? Už umí česky? Že neradí doma na Slovači.

ouha ( 7. září 2009 08:14 )

proč by to mělo jezdit kolem páníčkova baráku, když si to páníček nepřeje a dokáže to zařídit? Ostatním ať to jezdí třeba po zahradě nebo ať kvůli tomu jejich barák třeba zbouraj, že??? Vládne nám odporná banda zmetků, kteří si v politice hledají jen vlastní výhody a dobrá koryta. Fuj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa