Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Uspěl s Okamurou, šel po uprchlících. Teď poslance Fiedlera láká Robejšek

Autor: Václav Lang - 
23. května 2017
05:25

Nezařazený poslanec Karel Fiedler zvažuje, co se svou politickou budoucností. Do Sněmovny nastoupil před čtyřmi lety spolu s Tomiem Okamurou v jeho tehdejším hnutí Úsvit přímé demokracie. Angažmá vzalo před rokem za své. Zákonodárce, jenž vystupoval na protiuprchlických demonstracích, koketoval s „vlasteneckým“ hnutím Řád národa. Teď jsou mu ale nejblíž Realisté Petra Robejška.

„Sleduji Realisty, protože se mi jeví jako jediná rozumná množná alternativa ke stávajícím parlamentním stranám, kam počítám i ANO, které se už (velmi rychle) stalo tradiční stranou se všemi neduhy a negativy,“ uvedl pro Blesk.cz Fiedler.

Už delší dobu na sociálních sítích sdílí právě příspěvky Realistů. „Program, vize a názory Realistů se hodně překrývají s mým pohledem na věci a dění kolem nás. Je logické, že takovéto názory podporuji,“ vysvětlil.

Realisté například navrhují, aby za každý nový zákon dva jiné zanikly:

Ačkoli ještě před pár týdny tvrdil, že nemíní na podzim znovu kandidovat do Poslanecké sněmovny, teď už tak striktní není. A přímé angažmá u Realistů nevyloučil. „Tato otázka není momentálně aktuální,“ odpověděl na dotaz, zda bude za stranu Petra Robejška kandidovat.

Realisté: Poslanci se na nás obrací

Možnost spolupráce nepopřeli ani sami Realisté. „V této chvíli můžeme říci pouze to, že s panem poslancem Fiedlerem nevedeme žádné oficiální jednání. Pravdou je, že se na nás obrací poměrně hodně poslanců, kteří sondují možnost spolupráce s Realisty. Se kterými jsme se dohodli, uveřejníme až poté, co si s nimi podáme ruku,“ sdělila Blesk.cz mluvčí strany Jana Malíková.  

Nebylo by to poprvé, co Fiedler změní své politické angažmá. Ještě před hnutím Úsvit byl členem hnutí Občané 2011, po odchodu z Úsvitu zamířil nakrátko do konzervativního hnutí Řád národa. V druhé polovině 80. let podle médií vstoupil do KSČ, odkud po listopadu 1989 vystoupil a živil se jako podnikatel. V roce 2012 se angažoval v protivládní iniciativě Holešovská výzva. Jako zákonorace řečníval po boku Martina Konvičky a Jany Volfové na protiuprchlických demonstracích.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
makkovkka ( 23. května 2017 09:37 )

Nic nového v českých zemích? Důvod je prostý - politická strana jde k ledu nebo korytník se nedostane ke kormidlu. Od roku 1990 tu máme několik politických exkluzivních prostitutek. Sobotka jako hlavni nevěstinecmamá si muže otevřít megapalác s červenou lucerničkou, který církev pokropí svěcenou vodou a neziskovky s kmotry uhradí náklady.

zadnice ( 23. května 2017 09:28 )

Věčný dikutér ve sněmovně k jakémukoliv tématu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa