Vsaďte na přírodní materiály

Do dětské postýlky nepatří nic jiného než přírodní materiály jako jsou například bavlna. Bavlna je příjemná, prodyšná a není drahá, jelikož se jedná o nejvíce používaný materiál u nás. Budete tak mít skvělou možnost vybrat si z dlouhé řady rozměrů a motivů. Protože v povlečení váš brouček tráví opravdu hodně času, bylo by zcela nevhodné zvolit látku z umělých vláken - nejčastěji je to mikrovlákno nebo mikroplyš – vyrábí se z polyesteru, to znamená z ropy!

Autor: Matějovský a.s.


Kvalitní povlečení „za stovku“ nepořídíte

Na povlečení pro děti byste rozhodně neměli šetřit. Vyhněte se levným sadám povlečení z obchoďáků. Zpravidla se jedná o dovoz velkovýroby z Indie nebo Číny, u takových výrobků nemáte záruku kvality a zdravotní nezávadnosti. Investice do takového povlečení se nevyplatí, po pár vypráních je vybledlé a pokroucené. Raději vyhledejte osvědčeného a ověřeného výrobce u nás!

Autor: Matějovský a.s.


INSPIRACE PRO VÁS: Dětské povlečení do malé i velké postýlky

Barvy jsou důležité!

Většina z nás zřejmě vybírá povlečení podle barev a obrázků. Je však dobré vědět, že nejsou barvy jako barvy, a při výběru je na to třeba myslet! Kvalitní potisk, který se neopírá, nebarví a netvrdne, zásadně zvyšuje konečnou cenu povlečení, proto na levné a bláznivé populární motivy rovnou zapomeňte. Větší službu vám i dětem udělají klasické vzory, třeba s roztomilými zvířátky.

Autor: Matějovský a.s.


Kde nakupujete povlečení pro děti vy? Podělte se s ostatními maminkami o své zkušenosti!