Jedním z poskytovatelů úvěrů je brněnská společnost WPP Financial s.r.o. se sídlem na ulici Veselá 5. Ta nabízí menší spotřebitelské úvěry do 20.000,- Kč.

Na otázky týkající se poskytování úvěrů a věcí kolem nich jsme se zeptali jednatele společnosti WPP Financial pana Petra Pelky:

Autor: www.veselapujcka.cz

Jaká je výhoda půjček v hotovosti?

Výhoda v jejich nabídce spočívá v okamžitém vyplacení úvěru hotově a také v tom, že úvěry poskytuje na krátkou dobu a to především s cílem dlouhodobě zákazníka nezadlužovat. Nejčastějšími zákazníky jsou lidé, kteří potřebují finanční výpomoc ihned. Požádat lze z pohodlí vašeho domova na webových stránkách www.veselapujcka.cz.

Co k vyřízení půjčky potřebujete?

K vyřízení tohoto typu půjčky zcela obvykle dostačuje občanský průkaz a druhý doklad totožnosti (například řidičský průkaz, cestovní pas nebo rodný list) a doklad o příjmu. Poté máte možnost během několika minut při první návštěvě poskytovatele hotovostních půjček zdarma zjistit, zda na půjčku dosáhnete, nebo nikoli. Pokud bude výsledek kladný, obdržíte ještě týž den půjčku v hotovosti. Platí přitom zásada, že každý by si měl půjčku vybírat tak, aby vyhovovala jeho potřebám a on ji získal pokud možno hotově na ruku a za jasných podmínek.

Autor: www.veselapujcka.cz

 

Jaký ukazatel je pro českého spotřebitele při výběru půjčky důležitější? Splátka nebo celková výše úvěru?

Pro většinu českých spotřebitelů je bohužel důležitější výše splátky. Nezáleží jim kolik ve výsledku za úvěr zaplatí. Což je špatně. Na krátkodobé úvěry by se mělo pohlížet především kolik za něj zaplatím. Na našem trhu existují společnosti, u kterých si půjčíte 10.000,- Kč a vrátíte 19.000,- Kč. Je zde sice několika set korunová splátka, ale komu se chce splácet tak nízkou půjčku třeba pět let? Naše vize je dlouhodobě zákazníka nezadlužovat. Je to rozumnější. Nebavíme se zde o hypotéce za milión. Neustále se poukazuje na výši RPSN. U půjčky se splatností do dvou měsíců musí být logicky RPSN vyšší než u dlouhodobých úvěrů.

Na co si mají dát zájemci o úvěr při uzavírání smlouvy pozor?

Zákon o spotřebitelském úvěru hovoří jasně. Věřitel má v povinnosti zjistit, zda dlužník bude schopen úvěr splácet. Takže především provést analýzu příjmů a výdajů a spočítat, zda se půjčkou nedostane dlužník do problémů. Dále je zapotřebí, obdržet informace o nabízeném produktu předem. Pokud Vám věřitel nebude chtít dát domů si prostudovat jeho nabídku, je to signál, že není něco v pořádku. Rozhodně varujeme klienty před placením různých záloh či poplatků předem!

Autor: www.veselapujcka.cz