Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ženě vybuchl prsní implantát! Za levnou plastiku málem zaplatila životem

Lindsey byla s implantáty spokojená, pak jí ale jeden praskl
23. září 2010 | 09:54

Skoro každá žena není spokojená se svou postavou a spousta z nich si nechává udělat plastické vylepšení ňader. Sedmadvacetileté Angličance Lindsey se to ale krutě vymstilo. Čtyři roky si užívala větší ňadra. Pak jí ale implantát praskl a ona musela čelit obavám o svůj život.

Lindsay Easeman byla čtyři roky s novými ňadry velice spokojená. Pak si ale našla bulku. Ultrazvuk ukázal, že jí pravý implantát praskl. Mladá žena byla úplně v šoku, když se dozvěděla, že její nová prsa měla určitou životnost, která vypršela!

Manžel Dean (32) je nyní na mateřské dovolené s jejich rok starou dcerou Holly, protože si Lindsey musela vzít na tři roky úvěr, aby splatila operace, které musela a ještě bude muset podstoupit.

Šok a deprese

„Nechala jsem si je udělat v roce 2006. Prsa vypadala skvěle. Začátkem tohoto roku jsem cítila vystřelující bolest. Připisovala jsem to změnám, které se s mým tělem staly po porodu,“ vypráví mladá žena.

„Šla jsem k doktorovi, který mě poslal na ultrazvuk. Předtím jsem si našla bulku pod pravým podpažím. Ultrazvuk ukázal, že se mi pravý implantát natrhl. Gel vytekl a způsobil tu bouli. Byla jsem zničená. Jediné, na co jsem se zmohla, bylo brečet,“ vzpomíná Lindsey.

„Říkala jsem si: Jsem mladá holka. Při operaci je vyjmou, ale nové tam nedají, takže mi zůstanou povislá prsa, než si budu moct nechat udělat nová. Nemohla jsem se s tím smířit. Byla jsem na dně. Doktor mi nabídl antidepresiva, ale já nechtěla brát prášky,“ vzpomíná žena, která se živí jako kosmetička.

 

Není jediná

Mladá žena si nechala silikonové implantáty voperovat od francouzské firmy PIP, která je nabízela za poloviční ceny konkurenčních výrobců. Zákaznic, které této společnosti naletěly, je asi padesát tisíc. A už sedmdesáti z nich implantáty praskly!

V některých případech dokonce způsobily i rozsáhlé škody na prsní tkáni. Dlouhodobý dopad prasklin zatím není znám, ale komplikace můžou zahrnovat poškození mléčných žláz nebo deformaci prsou, což je velmi bolestivé.

„Po vyoperování prsních implantátů mi doktor řekl, že ten pravý vypadal, jako bych prodělala autonehodu. Teď ani nemůžu zvednout svou malou holčičku, protože procházím rekonvalescencí. Je to hrozné. A jsem naštvaná. Všechny jsme dostaly o té firmě zkreslené informace,“ uzavírá Lindsey.

Výrobky zmíněné firmy byly v Británii v březnu staženy z prodeje a společnost už byla obviněna z používání zemí neschváleného silikonového gelu. Jestli poškozené ženy dostanou své peníze zpět, je ale ve hvězdách. Některé z nich navíc ani nemají peníze na to, aby si vadné implantáty nechaly vyjmout, což je velmi zdraví nebezpečné.

Autor: INT, mivr, lenak