Farage chce v květnových volbách získat co největší počet parlamentních mandátů. Podle průzkumů má UKIP šanci jen na zhruba pět křesel v dolní komoře parlamentu, včetně mandátu pro samotného Farage. UKIP přitom loni v Británii vyhrála volby do Evropského parlamentu.

"Věřím Británii, věřím vám, věřím, že 7. května dosáhneme slavného vítězství," prohlásil dnes Farage. "Lidé této země potřebují politiku naděje a inspirace, která říká, že věci se mohou zlepšit," dodal opoziční politik.

UKIP je podle něj jedinou stranou, která Británii bezpečně vyvede z politické unie v Evropě a přivede ji do samostatné a kvetoucí budoucnosti. Toryové premiéra Davida Camerona a předchozí labouristická vláda podle Farage selhaly a zdvojnásobily zadlužení země.

UKIP však podpoří strategii konzervativců na snižování deficitu v příštím parlamentu, ale pouze když se budou "držet svých slibů", prohlásil Farage. Zdůraznil přitom, že ministrovi financí Georgi Osborneovi se od roku 2010 dvakrát nepodařilo splnit cíle týkající se deficitů, protože se vyhýbal obtížným rozhodnutím.