Pro nákladní auta nad 3,5 tuny byl osmnáctikilometrový úsek silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku k hraničnímu přechodu v Harrachově uzavřený od pondělního večera. Letos to bylo už po několikáté, silnice se uzavírá při každém silnějším sněžení. "Stačí jeden uvízlý kamion, aby tam dopravu zablokoval," uvedl již dříve Michal Hanč ze společnosti Silnice LK, jež zajišťuje zimní údržbu v Libereckém kraji.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou po ošetření mokré, sníh je jen na vozovkách nižších tříd v horských oblastech. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na Liberecku a Jablonecku, na Semilsku jsou zbytky rozbředlého sněhu.

Teplota se pohybuje mezi plus dvěma a minus dvěma stupni Celsia a nesněží. Podle předpovědi by přes den mělo být převážně oblačno, postupně až zataženo. Na horách místy, jinde jen ojediněle slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer od západu občasné sněžení. Přes den se teplota dostane až ke čtyřem stupňům Celsia, na horách bude pod nulou. Vítr v nárazech na hřebenech může dosahovat až 72 kilometrů v hodině.