Už v prosinci primátorka novinářům řekla, že soudní spor není nejšťastnějším řešením, a že bude s majiteli paláce jednat. Zda se nějaká schůzka uskutečnila, neuvedla. Podle primátorky zatím není jasné, zda Praha najme jinou právní kancelář, nebo zda zadá úkol magistrátním právníkům. "Včas vás budeme o všem informovat," řekla pouze dnes na dotaz médií.

"Setkali jsme se 12. prosince k projednání tématu Škodova paláce. Jednání nebudeme komentovat do doby, než vznikne nebo pokud vznikne společná dohoda," řekla ČTK Abigail Schaefferová ze společnosti Guyana Holdings, která palác vlastní.

Město se u soudu dožaduje snížení údajně předraženého nájemného. Za budovu v centru města, v níž sídlí magistrátní úředníci, platí ročně 200 milionů korun. Soud už dvakrát žalobu města zamítl.

Do Škodova paláce město v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) sestěhovalo většinu úředníků pražského magistrátu. Původně odhadovalo, že sestěhováním a pronájmem uvolněných budov ročně ušetří desítky milionů korun. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by ale celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy. V minulosti přitom podle kritiků byla možnost koupit budovu za 1,5 miliardy korun.