Ráno platila bdělost na Doubravě ve Žlebech na Kutnohorsku a Skalici v Zadním Poříčí na Příbramsku. Hladina Skalice ale v podvečer klesla pod hranici prvního stupně. Odpoledne této úrovně dosáhly Blanice v Louňovicích pod Blaníkem na Benešovsku a Sázava ve Zruči nad Sázavou na Kutnohorsku a v podvečer ještě Jizera v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku a Berounka ve Zbečně na Rakovnicku. Později večer začal platit první stupeň také na Sázavě v Kácově na Kutnohorsku.

Mladoboleslavští strážníci se kvůli stoupajícím hladinám Jizery a Klenice se večer připravovali na případné uzavření ulice V Podlázkách. "V případě, že se voda začne vylévat na komunikaci, je městská policie připravena k uzavření a odklonu dopravy a dle konkrétní situace na další opatření," uvedl kolem 18:00 ředitel městské policie Tomáš Kypta. Strážníci podle něj situaci průběžně kontrolují.

Déšť a odtávání sněhu zvedly hladiny řek na mnoha místech v Čechách, třetí povodňového stupně, tedy ohrožení odpoledne dosáhly jen Vydra v Modravě na Klatovsku a Otava v Sušici na Klatovsku. Meteorologové čekají večer ochlazování a ustávání srážek. V neděli by měly hladiny ještě stoupat ve středních a dolních úsecích, ale mají už překročit nejvýše první ze tří povodňových stupňů.