CSU sice oficiálně spustí svou volební kampaň až o víkendu, její program ale už unikl do médií. Podle deníku Süddeutsche Zeitung bavorská strana nepřistoupila na pozitivní kampaň CDU ohledně přínosů členství Evropské unie pro Německo, ale naopak voličům slibuje v případě úspěchu omezení evropských regulací a posílení pravomocí národních států a regionů.

Celkově CSU volá po silnějším postavení Německa v rámci Evropské unie. Země by podle strany měla mít právo veta pro strategická rozhodnutí Evropské centrální banky, například kvůli zamezení nákupům státních dluhopisů. CSU také žádá, aby EU více dbala na ochranu německého pracovního trhu a umožnila zpřísnění imigračních zákonů.

CSU také usiluje o dosažení výjimek z evropských zákonů pro Bavorsko. Nejlidnatější německá země by podle představ tamní vládní strany měla mít možnost sama rozhodovat o pěstování geneticky upravených plodin bez ohledu na stanovisko Bruselu.

Spiegel Online tvrdí, že se CSU svým programem víc blíží euroskeptické AfD než straně Merkelové, s níž tvoří vládní koalici. Podle serveru je to dáno i tím, že se bavorská strana snaží obhájit zisk 48 procent hlasů z předchozích evropských voleb a svou rétorikou se snaží zabránit tomu, aby část jejích voličů přešla k AfD.

CDU nicméně zatím nemá obavy z toho, že by se její sesterská strana začala od Evropské unie zcela odvracet. Volební lídr CDU David McAllister zdůraznil, že CSU je stejně jako strana Merkelové součástí Evropské lidové strany a že zůstává přesvědčeným stoupencem evropské integrace.

CDU a CSU tradičně tvoří volební blok. CDU kandiduje v 15 ze 16 německých spolkových zemí, CSU pouze v Bavorsku. Strany mají společný klub v německém Spolkovém sněmu, jsou ve stejné frakci Evropského parlamentu a společně se také podílejí na německé vládě.