I když hra pochází ze 17. století a zabývá se obdobím prvního století před naším letopočtem, podle režiséra je stále aktuální. "Téma je úžasné. Je to o posedlosti erotismem a posedlosti láskou v kontrastu se studenou a asexuální politikou. Myslím, že je to téma velmi moderní. Antonius s Kleopatrou se vášnivě milují, ale neumí si vybrat, jestli budou žít pro svoji lásku nebo pro politiku a svoji ctižádost," popsal téma hry Seidler.

Antonius a Kleopatra je hra z pozdějšího období tvorby slavného dramatika. Ačkoli by se dala řadit mezi tragédie, podle Seidlera příběh není úplně tragický a je protkaný humorem a ironií. "Jsou to takoví Romeo a Julie po 20 letech," poznamenal Seidler.

Kaleidoskopicky vystavěný příběh předvede karlovarské divadlo v překladu a s úpravami Jiřího Josky, který patří ke špičce překladatelů Shakespeara.

Klíčové bylo podle Seydlera najít dvojici herců pro titulní role. Josefína Voverková, která teprve nedávno absolvovala DAMU, hraje například v Divadle na Vinohradech. S Janem Maléřem se Seydler zná od jeho mladých let, v současnosti účinkuje v Divadle J. K. Tyla v Plzni.

Podle ředitelky karlovarského divadla Dany Neumannové je připravovaná hra přístupná široké divácké obci. A protože je Shakespeare i povinnou četbou ve škole, divadlo nabídne i tentokrát dopolední představení pro střední školy.