Tříska, který žije v Los Angeles, tu v letech 2007-2011 vystupoval spolu s Janem Hrušínským a Janem Kačerem v komedii francouzské autorky Yasminy Rezy Kumšt. Režisérem hry byl Jan Hřebejk.

Legendární hříčka o žhavých nápadnících a ženách jejich srdce Tři v tom byla slavná především díky inscenaci v pražském Činoherním klubu. Režisérem představení v duchu komedie "dell'arte" bude talentovaný absolvent filmové školy z Písku Matěj Balcar, který začne zkoušet 19. ledna. S premiérou se počítá 12. března. Na jevišti se objeví například Kristýna Hrušínská, Tereza Němcová, Denisa Pfauserová, Tereza Kopsová, Petr Vacek, Jan Hrušínský a Felix Slováček jr.

Režisér Matěj Balcar získal za svůj studentský film Podoba lásky nominaci na cenu Magnesia Český lev. "V 60. letech některá divadla oslovovala mladé režiséry, kteří dříve, než se proslavili ve filmu, začínali v divadle," komentoval to principál Jezerky Jan Hrušínský. I on tak chce otevřít dveře nadějným talentům.

Příběh Jaroslava Vostrého je i po mnoha letech stále vtipný a aktuální. "Nějaké vzory lidského chování se prostě nemění. Řeší se už tisíce let pořád dokola, tak proč si z toho nedělat legraci. Pro mě je tedy kouzlo hry především v kombinaci humoru a poetiky s crazy komedií," podotkl k tomu Balcar. Komedie nabízí nekonečné množství vtipných situací a nečekaných zápletek a je tak velkou hereckou příležitostí. Je velkým fanouškem jemného humoru a situační komiky, což by rád otiskl do své inscenace.

Jaroslav Vostrý, který v roce 1965 spolu s Ladislavem Smočkem založil pražský Činoherní klub, hru Tři v tom tajně premiéroval 16. listopadu 1978 právě na této scéně. Z politických důvodů však v autorském záhlaví nakonec figuroval režisér inscenace Jiří Menzel. Derniéra legendární komedie byla 16. října 1985, tedy po sedmi letech.