"Dědovu hudbu zná každý z vás, jen o tom, že je napsal, prozatím možná nevíte," uvedla Vojtová.

Koncert zahájila skladba Beskydská epizoda a následovala Chvíle pro píseň trubky ze stejnojmenného filmu, který získal v roce 1981 hlavní cenu na filmovém festivalu v Monte Carlu. Poté se posluchači dočkali nejznámější skladby skladatele pocházejícího ze starého ruského rodu, hudby z dětského seriálu Krakonošská pohádka, ve které se uplatnil sbor Martinů Voices.

Během koncertu pokřtili CD s hudbou Petrova s názvem Tarantela, které bylo natočeno v pražském Rudolfinu. Kmotry se stali Roman Strejček, předseda představenstva Ochranného svazu autorského (OSA), ředitel umělecké agentury Dilia Jiří Srstka, moderátor a herec Alfréd Strejček a houslový virtuos Jaroslav Svěcený. "Vadim Petrov byl mým profesorem na konzervatoři, jeho dílo dosahuje špičkových kvalit," řekl Svěcený. Mezi žáky Petrova patřili například i Petr Malásek, Jana Boušková, Dagmar Pecková a Anna K.

"Mým životním cílem bylo psát pro lidi takovou hudbu, aby působila chvíle pohody a odpočinku," uvedl Petrov, jehož rozsáhlé dílo zahrnuje přes 1300 titulů. Patří mezi ně symfonické a poslechové skladby, sbory a cykly písní, šansony, úpravy lidových písní, hudebně-literární kompozice, hudba k poezii a umělecké próze, rozhlasovým a divadelním hrám, televizním inscenacím a filmům.

K jeho nejúspěšnějším dílům patří tvorba k večerníčkům a pohádkám jako jsou Pohádky o krtkovi, Krkonošské pohádky, Spejbl a Hurvínek, Hup a Hop, Vodník Česílko, a další. Petrov nedávno uvedl, že se nebude podílet na čínském pokračování Krtkových dobrodružství a že se staví proti jakémukoliv dalšímu zpracování této látky.