Film, který loni soutěžil na festivalu v Benátkách, je adaptací literární předlohy Michela Fabera. Hlavní hrdinka si náhodně vybírá stopaře, které díky své kráse a sex-appealu "uloví" a následně zabije. Nakonec začne ke svým obětem cítit něco více. V roli jedné z nich se objevil český herec Kryštof Hádek.

Jedenáctý ročník Fresh Film Festu uvede do 21. září téměř 100 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech, i doprovodné akce. Vedle Světozoru se přehlídka uskuteční v Biu Oko, v Kině 35 - Francouzském institutu a Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery. Vstupenky jsou v pokladnách kin po 50 a 100 korunách, k dispozici je i akreditace na celou dobu za 500 a zlevněná za 350 Kč.

Letošní hlavní sekce Krásné nové světy se snaží zachytit, jak moderní technologie, média a vizuální efekty mění film, kino, filmovou řeč, vyprávění i společnost. Podle dramaturga Michala Hogenauera s v ní objeví dva snímky amerického režiséra Jamese Benninga, jehož tvorba měla nebo má výrazný vliv na řadu renomovaných tvůrců: dokument Ruhr plný znepokojivých obrazů z německého Porúří a snímek Easy Rider 2012. Jde o přepracování stejnojmenného filmu Dennise Hoppera z roku 1969, ve kterém Benning zachytil scenérie původních lokalit.

O ceny mezinárodních porot se utkají snímky v několika sekcích: Fresh Generation - hlavní soutěž hraných debutů, Konfrontace - soutěž hraných a dokumentárních studentských filmů a Theatre Optique - soutěž studentských animací a nových forem. První uvede zajímavé filmy různých žánrů z Argentiny, USA, Belgie, Německa, Polska a Řecka.

Sekce Bright Future nabídne výběr prvních či druhých celovečerních filmů, které byly oceněny na zahraničních festivalech. Například thriller o honbě za pomstou Blue Ruin oceněný loni porotou FIPRESCI v Cannes či experiment Vojín Jeannette oceněný v Rotterdamu.

Nesoutěžní sekce Fresh Czech nabídne celovečerní dokument Benjamina Tučka Plán o změnách původního Bémova konceptu pražského územního plánu, premiéru úvodního dílu druhé řady seriálu Cirkus Bukowsky Jana Pachla a snímky Místa Radima Špačka, Hany Michala Samira, Krásno Ondřeje Sokola, Parádně pokecal Tomáše Pavlíčka a Show! Bohdana Bláhovce. Do porot festivalu z českých a slovenských tvůrců usednou producent Tomáš Hrubý a výtvarník Radim Labuda, který je vítězem ceny Jindřicha Chalupeckého 2008.