Pád nových lavin podle Kabírího zcela odřízl od civilizace některá horská údolí, která byla už beztak jen velmi těžko dostupná. Úřady prý nemají představu o tom, kolik lidí masy sněhu pod sebou uvěznily. Zhruba 200 z obětí přírodních katastrof z posledních dní v Afghánistánu pochází právě z okolí Pandžšíru.

Buldozerům se mezitím podařilo zprůjezdnit jednu z hlavních komunikací provincie. Na mnoha místech však ještě helikoptéry musejí shazovat uvízlým obyvatelům potravinovou pomoc. Místní zdroje uvádí, že jde o největší neštěstí svého druhu v této části Afghánistánu za posledních 30 let.

Prezident Ghaní kvůli živelným pohromám v zemi zrušil na víkend plánovanou cestu do Íránu. Ode dneška v Afghánistánu vyhlásil třídenní státní smutek.

Pandžšír je malá horská provincie severně od Kábulu; tamní lidé se živí hlavně zemědělstvím a pastevectvím. Předchozí zimní měsíce byly mimořádně suché a začalo se hovořit o hrozbě suchého léta. Zemědělství je oporou afghánské ekonomiky. Tři čtvrtiny obyvatel žijí ve venkovských oblastech.