Exner, který pochází z Českobudějovicka, má být podle dominikánských úřadů odeslán do České republiky ještě dnes. Zadržen byl v pobřežním městě Juan Dolio v provincii San Pedro de Macorís na jihozápadě Dominikánské republiky. Za spáchané činy mu podle dominikánských úřadů v Česku hrozí trest až osmiletého vězení.

Podle databáze české policie bylo pátrání po Exnerovi vyhlášeno v červenci 2012. Mezinárodní příkaz k zadržení byl podle dominikánské policie vydán loni v červenci. V databázi hledaných osob Interpolu Exnerovo dnes kolem poledne jméno nefigurovalo, v seznam osob hledaných českou policií ano.

V Dominikánské republice bylo v posledních letech zadrženo již několik policií hledaných Čechů. Například v červenci 2012 byl odtamtud do ČR vydán František Hajn, který byl krátce předtím v nepřítomnosti v Praze odsouzen k 10 letům vězení za loupež 154 milionů korun z vozu agentury Group 4 Securitas v Praze 6 v září 2002. V novém procesu byl Hajn zproštěn viny pro nedostatek důkazů a poté zažádal o odškodnění dva miliony korun.

V říjnu 2012 zadržela policie v Dominikánské republice sedm dalších Čechů, hledaných zejména kvůli podvodům a praní špinavých peněz. Objevena tam tehdy byla celkem dvacítka českých podezřelých z trestné činnosti, zadržení některých ale tehdy překazil hurikán Sandy, kvůli němuž se policie včas nedostala do některých zaplavených oblastí. Češi si tam prý tehdy také vytvořili komunitu a pomáhali si vytvářet falešné identity.

Před rokem byl z Dominikánské republiky do ČR dovezen Petr Masopust, po němž bylo vyhlášeno pátrání téměř čtyři roky kvůli obvinění z podvodu. Policisté jej přivezli na základě nového zákona o mezinárodní justiční spolupráci, který od loňského 1. ledna umožňuje, aby hledanou osobu ze zahraničí zpět do ČR dopravila eskorta předávajícího státu.