Vklady do hazardních her na Slovensku loni dosáhly 2,53 miliardy eur (69,5 miliardy Kč). Proti roku 2013 je to nárůst o devět procent. V přepočtu na obyvatele tak na Slovensku každý člověk prosázel v průměru zhruba 470 eur, což odpovídá více než polovině průměrné měsíční mzdy v této zemi.

Na výhrách provozovatelé hazardních her vyplatili hráčům tři čtvrtiny z vybraných vkladů. Loni tak podnikatelé v oblasti hazardních her vydělali téměř 630 milionů eur, což ve srovnání s rokem 2013 představuje nárůst o 12,8 procenta. Přilepšil si také stát, který na odvodech z hazardu zinkasoval přes 146 milionů eur, zhruba o 11 milionů eur více než v předchozím roce.

Slovensko v minulosti zpřísnilo podmínky provozování hazardních her a také zvýšilo poplatky, které podnikatelé v tomto odvětví platí státu. Zároveň byla upravena pravidla, na jejichž základě mohou obce a města zakázat na svém území některé hazardní hry. Od roku 2013 k tomu nestačí jen souhlas zastupitelů, musí mu předcházet i petice obyvatel. Počet míst, kde lze hrát hazardní hry, loni na Slovensku mírně vzrostl.