V pondělí 22. a úterý 23. prosince bude provoz MHD jako v pracovní den s prázdninovým omezením. Proti klasickým prázdninám a také stavu v letech 2003 a 2008, kdy byl Štědrý den rovněž ve středu, však nebude kromě ranní špičky omezeno metro ani některé tramvajové linky.

O Štědrém dnu bude MHD fungovat jako v sobotu s ukončením denního provozu kolem 18:00. Metro pojede večer v intervalu 20 minut až do půlnoci. Provoz nočních linek bude mezi 18:00 a půlnocí posílen.

Na Boží hod bude provoz jako v neděli, denní tramvaje a autobusy vyjedou cca v sedm ráno. Na 2. svátek vánoční, tedy v pátek 26. prosince, se bude MHD řídit nedělním jízdním řádem. O víkendu 27. a 28. prosince bude v pražské veřejné dopravě standardní sobotní, respektive nedělní provoz.

V pondělí 29. a v úterý 30 prosince bude provoz, jaký je v pracovní dny o prázdninách. Proti klasickým prázdninám pojedou tramvajové linky 6 a 13.

V poslední den roku, na Silvestra, bude MHD provoz jako v pracovní den s prázdninovým omezením. Provoz denních tramvají a autobusů skončí zhruba ve 22:00, provoz nočních linek bude výrazně posílen. Prodloužen bude provoz metra, jehož poslední soupravy odjedou z konečných cca hodinu po půlnoci.

Na Nový rok bude MHD jezdit jako v neděli, denní tramvaje a autobusy vyjedou cca v sedm ráno. Dopravní podnik posílí části linek kvůli večernímu novoročnímu ohňostroji na Letné.

V pátek 2. ledna bude provoz MHD jako v pracovní den s prázdninovým omezením. Proti klasickým prázdninám pojedou tramvajové linky 6 a 13.

Podrobné informace o vánočním a novoročním provozu jsou na www.ropid.cz.