Dow Jonesův index, který zahrnuje 30 předních podniků v USA, vzrostl kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) o zhruba 0,2 procenta na přibližně 17.045 bodů. Širší index S&P 500 vykazoval nárůst o 0,3 procenta na zhruba 1991 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite zůstal téměř beze změny na úrovni 4523 bodů.

Akcie amerického výrobce počítačů Hewlett-Packard stouply o pět procent poté, co společnost po 11 čtvrtletních poklesech za sebou vykázala nečekaný nárůst tržeb.

Akcie amerického diskontního řetězce Family Dollar odepsaly 0,4 procenta poté, co firma odmítla nabídku na převzetí od svého konkurenta Dollar General v hodnotě zhruba devět miliard dolarů. Rozhodnutí zdůvodnila obavami ohledně zdravého tržního prostředí. Ve hře tak zůstává ještě nabídka od dalšího amerického rivala Dolar Tree.

Investoři také čekají na začátek třídenního setkání centrálních bankéřů v letovisku Jackson Hole na západě Spojených států. Schůzka začíná v pátek, kdy bude mít projev šéfka americké centrální banky Janet Yellenová.