Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních podniků, v úterý stoupl o 0,5 procenta na 16.919,59 bodu. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,5 procenta na 1981,60 bodu. Nasdaq posílil o 0,4 procenta na 4527,51 bodu, což je nejvyšší závěrečná hodnota od konce června 2000.

Indexy Dow Jones a S&P 500 táhly vzhůru především akcie společnosti Apple. Jejich cena stoupla na více než 100 dolarů, což se stalo poprvé od chvíle, co firma v červnu snížila jejich nominální cenu na sedminu. Akcie maloobchodní společnosti Home Depot, která je největším řetězcem obchodů pro kutily na světě, stouply o více než pět procent poté, co firma vykázala nečekaně velké zisky.

Tlak na americké akcie již několik týdnů vytváří napětí na ukrajinsko-ruské hranici. V úterý ale Wall Street k růstu pomohla data, podle kterých zahajovaná výstavba obytných domů v USA v červenci rostla nejrychlejším tempem za osm měsíců.

Dolar během úterního obchodování stoupl k euru na nejvyšší úroveň za devět měsíců, protože data z amerického trhu s bydlením podpořila očekávání, že americká centrální banka zvýší úrokovou sazbu dříve, než se čekalo. Euro k dolaru kleslo až na 1,3314 USD, později ale ztráty zmírnilo. Dolarový index, který zaznamenává hodnotu dolaru vůči koši měn, přidával 0,4 procenta na 81,88 bodu.