Index Dow Jones v závěru obchodování stoupl o 22,02 bodu, tedy 0,13 procenta, na 16.982,59 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,57 bodu, neboli 0,03 procenta, na 1978,91 bodu. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 4,66 bodu, čili 0,1 procenta, na 4444,91 bodu.

Maloobchodní společnost Dollar Tree oznámila, že koupí konkurenční diskontní řetězec Family Dollar Stores za 8,5 miliardy USD. Akcie Family Dollar zpevnily o téměř čtvrtinu a akcie Dollar Tree stouply o 1,2 procenta. Firma Zillow pak uvedla, že převezme za 3,5 miliardy USD společnost Trulia. Spojí se tak dva nejoblíbenější provozovatelé realitních internetových stránek v USA. Akcie firmy Trulia stouply o 15,4 procenta a Zillow o 0,9 procenta.

Nejnovější statistika však naznačila, že tempo růstu v některých sektorech zpomaluje. Dojednaný prodej domů v červnu klesl. Aktivita v sektoru služeb sice zůstává nejvyšší za čtyři a půl roku, růst dílčích indexů zaměstnanosti a nových obchodů však zpomalil.

Investoři se nyní soustředí na dvoudenní zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed), které začíná dnes. Banka by mohla naznačit změnu své měnové politiky či kdy plánuje zvýšení úrokových sazeb.

Kurz amerického dolaru vůči koši šesti hlavních měn se v pondělí téměř neměnil. Většina investorů se nechce pouštět do nových obchodů před koncem zasedání Fedu a před důležitými statistickými zprávami z USA, tedy o ekonomickém růstu za druhé čtvrtletí a vývoji zaměstnanosti za červenec.

V závěru obchodování euro vůči dolaru stouplo o 0,03 procenta na 1,3433 USD. Kurz dolaru k jenu zůstal beze změny na 101,87 JPY a ke koši šesti hlavních měn dolar skončil také bez výraznějšího pohybu na 81,03 bodu, napsala agentura Reuters.