Problémy měli zpočátku i stavbaři na Benešovsku, první sobotní uzavírka se tam protáhla o půl hodiny. Mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou ale na rozdíl od Benešovska nebyly stanoveny objízdné trasy, řidiči museli čekat. Nejdelší kolony měřily kolem pěti kilometrů. "Kromě toho zdržení jsme situaci zvládli. Řidiči byli ohleduplní," uvedla mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková.

Práce na 107. kilometru u Jihlavy začaly se zpožděním kvůli technickým komplikacím. Jak uvedl stavbyvedoucí Jaroslav Jezl z firmy Poor, týkaly se uchycení nosníku. Kvůli delším přípravám byla dálnice poprvé uzavřena namísto ve 04:30 až před 05:30. Auta musela čekat přes půl hodiny, podle původního oznámení měly být uzavírky čtvrthodinové.

Kolem půl hodiny trvala i druhá uzavírka, která začala před 06:45. Kvůli položení dalšího mostního nosníku už byl provoz zastaven jen na 20 minut. Při poslední čtvrté uzavírce auta stála opět půl hodiny.

Stavbaři měli v sobotu večer potíže i na Benešovsku při instalaci prvního ze tří nosníků, zbylé dva díly však podle mluvčí stavební společnosti Eurovia CS Ivety Štočkové instalovali již mnohem rychleji a prakticky podle stanoveného harmonogramu. Uzávěrka kvůli druhému nosníku byla mezi 01:00 a 02:00, práce na třetím nosníku začaly po 06:00 a provoz na D1 byl plně obnoven v 07:30. Ivan Čásenský, který má na starosti stavební dozor, zaznamenal jen desetiminutové zpoždění. Místo plánované hodiny podle něj práce na obou nosnících trvaly 70 minut.

Dělníci se podle Čásenského poučili při instalaci prvního dílu, kdy se objevil zádrhel hned na začátku, protože nájezd s nosníkem přijel na místo později, než bylo plánováno. Druhý problém byl při uvolňování nákladu a třetí vznikl při osazování do mostních závěrů. "Nosník byl uvázán tak, že ho váha tlačila trochu k levé straně a do zámku se nám ho nepodařilo rychle uchytit," uvedl Čásenský. Místo hodiny se tak podle něj nosník usazoval ještě o půl hodiny déle.

Osobní vozy a menší nákladní vozidla objížděla uzavřený úsek na Benešovsku přes Divišov a Vlašim ve směru na Brno a přes Uhlířské Janovice a Sázavu v opačném směru. Policie podle mluvčího Jakuba Vinčálka nezaznamenala potíže.