"Stěžejním úkolem nového manažera bude optimalizace výroby, která vyplývá z restrukturalizační strategie společnosti," uvedl mluvčí. Rulec je podle něj zkušeným odborníkem. Působil například více než 16 let ve společnosti Iveco Czech Republic, která vyrábí a prodává autobusy, mimo jiné ve funkci ředitele závodu Vysoké Mýto.

"Rozšíření top managementu společnosti Tatra Trucks o zkušené manažery je součástí restrukturalizačních kroků pod vedením generálního ředitele Petra Karáska. Jedním z cílů nového managementu je i optimalizace procesů výroby a pružnější reakce při plnění jednotlivých zakázek," uvedl Čírtek.

Společnost Tatra Trucks vlastní čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera. Noví majitelé získali loni automobilku v dražbě, kam se dostala kvůli dluhům. Tatra loni vyrobila 763 a prodala 722 vozidel. Letos plánuje prodej 760 vozů. Předběžné tržby firmy za rok 2013 dosáhly 2,99 miliardy korun. V automobilce pracuje přes 900 lidí, dalších asi 600 v několika dceřiných společnostech.