Výsledek zhruba odpovídá předpokladům analytiků, kteří podle agentury Reuters předpokládali celoroční zisk 3,2 miliardy liber. Je ale nižší než výsledek za předešlý hospodářský rok 2012/2013, kdy Tesco hospodařilo se ziskem 3,45 miliardy liber.

Poslední účetní rok společnosti skončil 22. února. Srovnatelné tržby, které nezahrnují vliv nově otevřených obchodů, v tomto období klesly o 1,4 procenta.

Tržby v britských prodejnách otevřených déle než rok, do kterých není započten prodej pohonných hmot a daň z přidané hodnoty, ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí klesly o tři procenta. Je to největší čtvrtletní pokles za tři roky, co v čele firmy stojí Phil Clarke. Společnost s bezmála stoletou historií dává pod jeho vedením miliardy na zlepšení služeb a obchodů. Podíl společnosti na britském trhu ale klesl na skoro desetileté minimum, napsala agentura Reuters.

V zahraničí klesl skupině obchodní zisk v Asii o 5,6 procenta a v Evropě o 28 procent.

V České republice jí srovnatelné tržby bez zahrnutí pohonných hmot v uplynulém účetním roce klesly o 4,4 procenta. Slabší výsledky zaznamenala i na svých trzích v Polsku, Slovensku, Turecku a v Irsku. Společnost zároveň snížila hodnotu svého evropského majetku o 734 milionů liber.

Tesco je třetím největším řetězcem obchodů na světě. Na český trh firma vstoupila v roce 1996.