Letos se zde prezentuje přes 4000 vystavovatelů včetně těch nejznámějších fi rem. A jaké stopy budoucnosti tu jsou třeba k vidění?

Jak obléct iPhone

Móda a telekomunikace? I to jde na CEBIT dohromady! Známá návrhářská firma Ed Hardy totiž prodává obaly na mobilní telefony iPhone či hudební přehravače iPod v trendy designu, který je s touto značkou nezaměnitelně spojen.

Jak obléct iPhone
Autor: archiv firem, CEBIT

Nejluxusnější notebook

Veletrhu se zúčastnila také asijská fi rma Asus, která je známa hlavně jako výrobce notebooků. Na CEBIT ukázala notebook, který vyšel ze spojení s firmou Bang and Olufsen, jež je proslulá svými elektronickými výrobky s originálním designem. Tentokrát šlo o vysoce luxusní model Asus NX 90 z hliníku doplněný hudebním systémem a dvěma pevnými disky!

Nejluxusnější notebook
Autor: archiv firem, CEBIT

Nejmenší displej na světě

Společnost SAP je známá spíše v oblasti počítačového softwaru, ale v Hannoveru představila ten nejmenší displej na světě. Je tak malý, že se na něj či spíše do něj díváte jedním okem. Vyzkoušela ho i německá kancléřka Merkelová.

Nejmenší displej na světě
Autor: archiv firem, CEBIT

Navigace s televizí

Spojení internetu a navigace představila také firma Mio. Ta světu vyjevila svoji novou navigaci Moov V780, která kromě toho, že vás dovede do cíle, vás také připojí k internetu nebo umožní sledování digitální televize. Pro psaní je k dispozici pouzdro s klávesnicí, kam lze umístit i samotnou navigaci, aby byl displej při psaní dobře viditelný.

Navigace s televizí
Autor: archiv firem, CEBIT

Nová chytrá Nokia s GPS

V části veletrhu Propojené světy se představují smartphony a mobily nové generace, například nové smartphony od společnosti Microsoft nebo zcela nová řada mobilních telefonů Nokia C. Zástupce v této kategorii Nokia C5 nabízí fotoaparát v kvalitě 3,2 megapixelu, ovládání pomocí klávesnice, vnitřní kapacitu 2 GB nebo GPS navigaci. Na českém trhu by se měl mobil objevit v dubnu letošního roku.

Nokia s GPS
Autor: archiv firem, CEBIT