Archon GamePad bude určený především těm hráčům, kteří by si chtěli pořídit tablet, ale od hraní na nich je odrazuje dotykové ovládání. Novinka od Archonu, která se má na trhu objevit až na konci roku, by se jim měla zavděčit především několika fyzickými tlačítky určenými právě k hraní videoher.

Slušná výbava, příjemná cena

Archos GamePad bude mít operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich a sedmipalcový (necelých 18 cm) displej. Pohánět ho bude dvoujádrový procesor o taktu 1.5GHz a čtyřjádrová grafická jednotka Mali 400mp.  Zvládnout by tak měl i ty nejnáročnější hry pro tablety, včetně novinek běžících na Unreal Enginu III. Cena zařízení by měla být přitom velmi příznivá a pohybovat se do čtyř tisíc korun.

Přesnější ovládání

Již z prvního obrázku tabletu je zřejmé, že bude disponovat dvojicí čtyř akčních tlačítek a dvěma variacemi na analogové páčky. Právě ty budou mít za výsledek přesnější ovládání. „Za 19 let, co hraji videohry ,jsem nevyzkoušel přesnější ovládací metodu než gamepad. Hraní na dotykových displejích je zábavné, například Angry Birds si nedokážu představit jinak, ale kvůli pohodlí a přesnosti budu vždy dávat přednost gamepadu,“ zrekapituloval své zkušenosti s ovládáním Ladislav Leimer, šéfeditor Blesk.cz.