1.)  Luxusní displej

Jednoznačně největším tahákem nového iPadu je jeho 9,7 palce (necelých 25 centimetrů) velký displej. Má totiž rozlišení 2048 x 1536 pixelů, tedy více než Full HD. Nový iPad tak dokáže zobrazit lepší obraz a rozlišení, než vaše televize v obýváku. Tablet od iPadu dokáže zobrazit 3.1 milionu bodů a jeho displej má o 44% sytější barvy.

Displej má neuvěřitelné rozlišení 2048 x 1536 pixelů
Autor: EPA, Reuters, ČTK

2.)  Nadupaný výkon

Nejdříve se spekulovalo o čtyřjádrovém procesoru, ale i dvoujádrový 32-bitový A5X o taktu 1 Ghz nabízí dostatečný výkon. Ten je totiž podpořen hned čtyřjádrovou grafikou. Apple se tak dušoval, že je nový iPad výkonnější než konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Operační paměť je navíc celý 1 GB a operační systém iOS bude přítomný v nejnovější verzi 5.1.

3.)   Standardní ceny

Ti, co si na nový iPad začali již šetřit, budou si ho moci opravdu brzy pořídit. Cena totiž nepřekročila očekávanou hranici, kterou nastínily předchozí modely. 16 GB verze s wi-fi sítí přijde v přepočtu na 9 500 Kč. 32 GB verze vyjde na 11 400 Kč, 64 GB na 13 300 Kč. U modelů s 3G/4G(LTE) vyjdou ceny na 12 000 Kč (16 GB), 13 900 Kč (32 GB) a 15 750 Kč (64 GB).

Aplikace iPhoto pro editaci fotografií je nesmírně obsáhlá
Autor: EPA, Reuters, ČTK

4.)  Skvělá editace fotek

Nové zařízení bude mít v základní výbavě celou řadu známých, i nových aplikací. Z novinek nejvíc zaujalo iPhoto, aplikace pro detailní editaci fotografií, a to i ve formátu RAW. Fotografie lze libovolně upravovat, i používat umělecké filtry. V iPhotu si snadno vytvoříte i webový fotodeníček.

Fotogalerie
7 fotografií

5.)  Nečekané jméno

Po odhalení iPhone 4S se hodně spekulovalo o jménu nového tabletu od Applu. Většina lidí sázela na iPad 3, nebo iPad HD, protože se očekávalo, že nový tablet bude mít vysoké rozlišení. Nestalo se tak. Nový iPad se jmenuje jednoduše iPad, což přináší mezi výrobky značný zmatek. Za neoriginalitu ohledně názvu si technologický gigant navíc vysloužil na internetu posměch od uživatelů.

Tim Cook představil nový iPad, který se jmenju jednoduše...iPad
Autor: ČTK

6.)   Hlasové ovládání

Pokud vlastníte chytrý telefon iPhone 4S, víte oč jde. Hlasové ovládání Siri dokáže rozeznat váš hlas a tím ovládat některé funkce, nebo psát text. I když se u tabletu nejedná nejedná o Siri, podpora hlasového ovládání nechybí. U nového iPadu bude možné používat angličtinu, němčinu, francouzštinu nebo japonštinu. Čeština mezi vybranými jazyky bohužel není.

Díky hlasovému ovládání budete moci diktovat text
Autor: EPA, Reuters, ČTK

7.)  Datum zahájení prodeje

Apple s ničím neotálí a svůj nový výrobek chce na trh uvést co nejdříve. Ve Spojených Státech Amerických, Velké Británii, Německu, Francii, Japonsku, Hong Kongu, Singapuru a Austrálii se začně třetí generace iPadu prodávat už 16 března. Na našem trhu by se tak mělo o necelý týden později, nejspíše 23. března.