Star Fox Zero je snadno přístupná vesmírná střílečka v krystalické podobě. V roli huňatého hrdiny se chopíte hned několika vozidel, s nimiž zatopíte nepřátelům, kteří chtějí obsadit fiktivní systém Lylat. Způsobů, jak jim zavařit, je hned několik.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Star Fox Zero pro Wii U. Nintendo

Hra nabízí dvě možnosti letu a pohybu. Jedním je přímý postup, při němž sice můžete zpomalit, ale ne se obrátit. V těchto chvílích připomíná Star Fox Zero klasickou kolejovou střílečku z 90. let. Narazíte však na události, při nichž se můžete po levelech pohybovat libovolně, jde o tzv. all-range mód.

Nejčastěji budete bojovat ve vesmírné stíhačce Armwing. Je variabilní, dobře se ovládá a jde o klasiku série. Poprvé ji lze změnit v chodící tank Walker, který využijete při průzkumu planet, na jejich povrchu budete taktéž mnohokrát bojovat. Na zemi se hodí i tank Landmaster, který prošel razantním vývojem.

Landmaster na Titanii.
Autor: Nintendo

Jeho letecké schopnosti byly natolik vylepšeny, že je s ním možné po omezený čas manévrovat jako se stíhačkou. A to se hodí zejména při bojích s obřími bossy. Novinkou ve Star Fox Zero je vznášedlo Gyrowing. Je sice pomalejší, ale dobře manévrovatelné. Vysadit z něj můžete dálkově ovládaného robota Direct-i.

Ten dokáže přes kabel hackovat zařízení. Pohled jeho mechanickýma očima uvidíte na displeji Wii U GamePadu. Na ten se ostatně budete dívat velmi často. Star Fox Zero má totiž originální ovládací metodu, která však není doladěná a hráči bohužel přinese několik nepříjemných zážitků.

Pohled z kokpitu na displeji Wii U GamePadu...
Autor: Nintendo
Vozidla ovládáte analogovými páčkami a dění sledujete na televizi. Můžete i střílet, ale ne moc přesně. Pro precizní střelbu z kokpitu musíte použít gyroskop ve Wii U Gamepadu. Přesně budete mířit jeho nakláněním. Jenže skloubit přesnou střelbu s ovládáním stíhačky nebo tanku není nic snadného. Prát se s touto metodou bude většina hráčů.

Něco jiného je však kooperativní režim dvou hráčů. Při něm se přesné míření z kokpitu provádí stejně, avšak ovládání rakety nebo jiného vozidla zajišťuje druhý hráč. Zapotřebí je k tomu Wii U Pro ovladač nebo duo Nunchuk a Wiimote ze starší konzole Wii. Když se o ovládání podělí dva, je to zábava bez frustrace.

Bossové jsou tradičně obří.
Autor: Nintendo

Vizuálně je na tom hra na poměry Wii U více než slušně. Grafika je pestrobarevná, ostrá a ve vesmíru se pořád něco děje. Jen počkejte, až se utkáte s desítkami protivníků v jeden okamžik. Zatímco je dění na televizi plynulé, na displeji Wii U GamePadu se čas od času trhá, což při bitevní vřavě nepotěší.

Tím nejlepším na celé hře je, jak k ní vývojáři přistoupili. Originální hra Lylat Wars je totiž značně rozsáhlejší. Podíváte se celkem na 11 planet a vesmírných bojišť, z nichž některé jsou zcela nové. A ty, které znáte, mají alternativní cesty, nové bossy apod. Takhle si představujeme předělávku!

Fotogalerie
21 fotografií
Hra navíc vychází v balení s tower defense hříčkou Star Fox Guard, a pokud máte Amiibo figurku Foxe McClouda, odemknete si i retro Armwing ze Star Fox pro SNES. Star Fox Zero je povedená střílečka ze všech směrů, výborný remake Lylat Wars (recenze handheldové konverze Star Fox 64 3D zde) a jeden z titulů, kvůli kterým stojí za to mít doma pod televizí Wii U.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

 

Plusy:
Parádní remake Lylat Wars
Více vozidel
Nové planety
Alternativní cesty
Originální kooperativní multiplayer

Minusy:
Problematické ovládání

Infobox
Datum vydání:  22. duben 2016
Platformy: Wii U
Cena: 1199 Kč
Výrobce: Nintendo EPD a Platinum Games
Vydavatel: Nintendo EPD
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ