Hra je založena na základech handheldové verze Tekken 6 pro PSP. Horní displej Nintenda 3DS má sice menší rozlišení, ale hra nevypadá o moc hůře. Modely postav jsou na poměry handheldu pěkně detailní a i když je většina arén statických, i ony vypadají dobře. Některé z nich jsou dokonce několikapatrové.

Video
Video se připravuje ...

Tekken poprvé ve 3D obrazu Nintendo

Parádní rychlost pro boj

Hra si i přes své vizuální kvality drží navíc po celou dobu fantastickou rychlost šedesáti snímků za vteřinu. A to i se zapnutým 3D módem, ve kterém samozřejmě vypadá o několik stupňů lépe. Samotná hratelnost je ten pravý Tekken až do morku kostí. Tekken 3D Prime Edition se skvěle hraje, postavy jsou propracované, mají desítky odlišných bojových stylů, chvatů a navíc mají výrazné charaktery. Jeden z nejznámějších bojovníků, Heihachi Mishima, je ve hře navíc přítomný ve své omlazené podobě, z čehož budou mít fanoušci série nejspíš svátek. Díky možnostem Nintenda 3DS je spodní dotykový displej handheldu využit tak, že nabízí několik úderů k provedení jednoduchým dotykem.

Heihachi Michima je zpět v omlazené podobě a se všemi vlasy
Autor: Nintendo

Fatálně malá nabídka režimů

Tekken vždy vynikal v přehršli bojových stylů, zápasníků, příběhových videí a herních režimů. Poslední dvě jmenované položky si ale u 3D Tekkena můžete hned odečíst. Hra nemá žádný příběh, takže nečekejte ani závěrečného bosse, ani zábavné videosekvence. Bohužel absence více režimů je naprosto neomluvitelná. Arkádový režim nevhodně nahradila rychlá bitva. Jinak je k dispozici jen trénink, multiplayer a speciální survival režim. Ten se liší od toho klasického jen tím, že některého bojovníka lze porazit jen specifickými údery, třeba juggly, jimiž držíte oponenta v šachu ve vzduchu.

Hratelnost je vtahující a zábavná jako vždy
Autor: Nintendo

Ve dvou se to lépe bojuje

Tekken 3D Prime Edition samozřejmě disponuje režimem pro více hráčů, který lze hrát jak lokálně, tak po internetu. Oba způsoby jsou povedené, jen při online klání nelze snadno měnit postavy. Multiplayer však skýtá jednu velkou nepříjemnost. V jakékoliv podobě automaticky vypíná 3D obraz, jinak, než ve dvourozměrné podobě si nejnovějšího handheldového Tekkena nezahrajete. Po úspěšných bitvách budete získávat vyšší zkušenosti a také sběratelské karty, které můžete měnit i prostřednictvím funkce StreetPass s dalšími hráči. To je však vše, více od hry nezískáte. A to je u série takového kalibru setsakra málo. Nepomůže ani bonus v podobě přiloženého snímku Tekken: Blood Vengeance. 3D obraz je fajn, ale přece jenom raději sledujeme filmy na velké obrazovce. I když se tak Tekken 3D Prime Edition dobře hraje, je zklamáním, protože na Nintendo 3DS přinesl méně, než jsme očekávali a méně, než by měl.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:

Skvělá Tekken hratelnost

Spousty bojovníků k výběru

Zábavný multiplayer

Snímek Tekken: Blood Vengeance ve 3D

Minusy:

Fatální nedostatek herních režimů

Pouze 2D obraz při multiplayeru

Chybí pořádná odměna k odemknutí

Infobox

Datum vydání: 17. únor 2012

Platformy: Nintendo 3DS

Cena: 1199 Kč

Výrobce: Arika / Namco Bandai Games

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ