HTC First, o kterém se v nepotvrzených zprávách mluvilo jako o prvním Facebook telefonu, bude nakonec prvním telefonem, který bude mít Home jako standardní prostředí. HTC First se začne prodávat 12. dubna ve Spojených státech. Evropa by se měla dočkat zanedlouho poté. Dotovaná cena bude u operátora kolem 2500 Kč.

Hardwarově průměr

HTC First není žádným nabouchaným supermobilem. Jde o chytrý telefon na dnešní poměry s průměrným hardwarem, který odlišuje právě zmiňované prostředí sociální sítě. V jeho útrobách nalezneme dvoujádrový procesor o taktu 1.4 GHz, operační paměť 1 GB RAM, zadní fotoaparát má rozlišení 5 MPix, přední 1.6 GHz. Displej má úhlopříčku 4,3 palce s HD rozlišením 720p.

Chatování s bublinami

Na domovské obrazovce Cover feed se zobrazují nové statusy přátel, jejich fotky a možné je z něj i chatovat dík Chat Heads. Tato funkce zobrazí chatování s přáteli ve formě fotek s bublinami. Rozkliknout ji půjde dvojitým kliknutím na ikonu. Uživatel tedy bude muset být k Facebooku připojen nonstop.

Home i pro ostatní mobily

Home je nadstavbou pro prostředí HTC Sense 4.5. Po HTC First ho půjde nainstalovat i na mobily s operačním systémem Android Ice Cream Sandwich 4.1 a Jelly Bean 4.2. Zpočátku jen na omezené množství zařízení. Půjde o telefon  HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III a Samsung Galaxy Note II. Chystá se i podpora pro nadcházející Samsung Galaxy S 4.

Fotogalerie
8 fotografií