U prodejny T-Mobile na Národní třídě se fanoušci začali shlukovat už ve včerejších odpoledních hodinách. „Jsem tu od čtvrtka od pěti hodin,“ řekl Blesku dnes po půlnoci jeden z nedočkavců. Před prodejnou se linula dlouhá fronta, která čítala asi 200 lidí. „Mám všechny modely iPhonu, takže musím mít i pětku jako jeden z prvních,“ prohlásil jeden z mladíků čekající ve frontě

Do prodeje šly jen desítky kusů

Ne na všechny se ale dostalo! „Máme desítky iPhonů 5,“ řekl prodavač našemu reportérovi. Ten vypozoroval, že než došlo k vyprodání telefonu, mohl jich T-Mobile prodat zhruba padesátku. Lidé však byli zklamání, že má prodejce pouze 16 GB model a jen v černém provedení! U T-Mobilu ho bylo možné zakoupit za 16 999 Kč, se závazkem smlouvy od 8099 Kč.

Stočlenné fronty

Čekalo se i na Václaváku. Fronty na nový iPhone 5 se tvořily i u prodejny Vodafonu na Václavském náměstí. Lidé tam také čekali od čtvrtečního odpoledne. I tam podle informací Blesku nakonec dorazilo několik stovek lidí, ale opět se na všechny nedostalo. Situace ale není žádným překvapením a podobně jsou na tom prodejci i v zahraničí, o iPhone 5 je prostě obrovský zájem! Vodafone nabízí nejlevnější model za 17 577 Kč, se smlouvou dokonce za 6 777 Kč. O2 telefon zatím nenabízí.

Fotogalerie
13 fotografií
 

O iPhone 5 mají zájem i překupníci

Ti, kteří na zahájení prodeje čekali dlouhé hodiny, byli z drtivé většiny opravdoví nadšenci. Ve frontách se ale jistě našli i překupníci, kteří budou chtít nedostatkový iPhone 5 prodat později s nemalým navýšením. Chytrý telefon ad Applu je totiž momentálně nejžhavějším zbožím na poli elektroniky.