Doro PhoneEasy 740 tak bude prvním chytrým telefonem s Androidem určeným pro starší uživatele. Bude mít všechny výhody mobilů pro seniory – čitelné znaky na displeji, velká tlačítka a značná hlasitost. Prostředí operačního systému Android navíc bude uzpůsobené k co nejjednoduššímu ovládání.

Vzhled Doro PhoneEasy 740 ještě nemusí být konečný
Autor: Doro

Dvě ovládací metody

Na telefonu se stále pracuje, ale už teď výrobce odhalil, že bude používat kombinace dvou ovládacích metod – tlačítek i dotykového displeje. Díky tomu mohou senioři používat tlačítkové ovládání, které dobře znají, a seznámit se navíc i s modernějším způsobem ovládání telefonů. Operační systém, zmiňovaný Android, bude přítomný ve starší verzi 2.3 Gingerbread, která plně dostačuje požadavkům telefonu. Uživatelské prostředí bude značně pozměněné včetně velkých ikon a písma. Nechybí ale ani strojové předčítání psaného textu nebo lupa, kterou ocení uživatelé s horším zrakem.

Velké ikony snadno přečtou i lidé s horším zrakem
Autor: Doro

Zastaralý hardware seniorům postačí

Hardwarová výbava Doro PhoneEasy 740 nepatří k současné špičce. Tu ale zaměření telefonu vůbec nepotřebuje. Pohánět ho bude procesor ARM1176 o taktu 650 Mhz, operační paměť bude 512 MB RAM, úložná paměť pak 4 GB. Rozšířit ji tradičně půjde microSD kartami, seniorům by ale základní paměť měla vystačit. Mobil bude mít rozměry 118 × 566 × 19 mm, jeho displej úhlopříčku 8,1 centimetru. Rozlišení má být 320 x 480 pixelů a navíc bude mít hmatovou vibrační odezvu. Z druhů připojení nebude chybět wi-fi, bluetooth ani 3G. Fotoaparát bude mít rozlišení 5 Mpix a navíc autofokus a blesk. Sám výrobce Doro však upozorňuje, že jak vzhled, tak konfigurace telefonu se může před jeho uvedením na trh ještě změnit.