Výzkumu Pew Research Center se zúčastnilo 802 teenagerů ve věku 12 až 17 let. Většina z nich přiznala, že pro ně Facebook za poslední dva roky přestal být atraktivní. Vadí jim, že tato sociální síť se stala natolik rozšířenou, že ji začali používat i jejich rodiče, kteří je mohou sledovat.

Twitter a Instagram jsou stále populárnější

Mladí lidé tak čím dál tím častěji požívají Twitter, mikroblog, na který lze umísťovat posty o maximální délce 140 znaků. Těmto postům se již začalo přezdívat tweety. Ke sdílení fotografií používají aplikace Instagram. Fotky na ní lze upravovat několika barevnými filtry. „Ano, to je důvod, proč používáme raději Twitter a Instagram, moji rodiče je nemají,“ prohlásila dívka (19), která se zúčastnila výzkumu.

Trapné statusy

Teenagerům vadí i neustále updaty statusů na Facebooku. „Pokud máte Facebook, uvidíte spoustu dramat,“ prohlásil mladík (15). Lidé píší na Facebooku nedůležité věci a postují nedůležité statusy. Ve skutečném životě by se takto nechovali,“ dodal teenager (18). I když náctiletí postupně migrují na jiné sociální sítě, i pro ně je přesto Facebook stále nejpopulárnější.