„Když mi bylo sedm let, moje matka odjela do Barmy pracovat pro OSN, v té době jsem žil s českou rodinou v Indii. Teta Jana a její manžel se o mě starali. Jedny z nejlepších měsíců mého dětství jsou spojené s Čechy, pamatuji si na úžasný úsměv, laskavou péči a vřelost, kterou mi teta Jana dávala,“ řekl Bedi, který s dcerou rodiny udržoval dlouho kontakty.

Do Čech, kde byl koprodukční evropský seriál o Sandokanovi na začátku 80. let velmi populární, se dřív nedostal. Jen podle návštěv v Maďarsku a v Jugoslávii za minulého režimu odhadoval popularitu příběhů o pirátovi, který bojuje proti koloniální nadvládě. Nyní je herec se stále uhrančivým pohledem, hlubokým hlasem a prošedivělými vlasy a bradkou na třetí návštěvě ČR. Jednou tu natáčel a asi před dvěma lety byl hostem festivalu bollywoodských filmů v Praze.

Příběh o Sandokanovi otevřel Bedimu cestu na evropská a americká filmová plátna a ovlivnil ho na celý život. Původně chtěl být architektem, studoval však nakonec historii. Kariéru zahájil v rozhlase, později odešel do Bombaje a pět let se věnoval reklamě. Až pak se dostal do Bollywoodu a potom i k Sandokanovi a dalším rolím. Mihl se v seriálu Dynastie, byl pravou rukou hlavního padoucha bondovky Chobotnička, objevoval se v nekonečném seriálu Báječní a bohatí. „Teď se chystám hrát historického padoucha ve velkém bollywoodském filmu, zároveň končí mé turné po Kanadě, kde v divadle hraji stavitele Tádžmahalu,“ řekl Bedi.

Fotogalerie
6 fotografií