Otázkou je, kdo určené, slavnostní premiérou muzikálu všech dob dané, gala dodržel. Orientoval se, měl cit pro věc a tolik nutný vkus. 

Před představením, o přestávce a následné after party jsem měla možnost vidět outfity pozvaných. Ti tzv. bezejmenní, mně neznámí, často chybovali. Především slečny a ženy v krátkých šatech, černých punčochách, nemožných střevících, s velkými taškami. Ale i tak nutno říci, že se úroveň outfitů na Františkem Janečkem produkovaných premiérách zlepšila. „Dáváš to step by step, ale dáváš. Možná je to tím, že na vstupenky tiskneš etiketou určený dress code, aby věděli... Patříš na tomto poli k hrstce věrozvěstů,“ řekla jsem Janečkovi v soukromém zázemí.

„Taky mám ten pocit. I když to stále není, co by mělo být,“ odvětil. Byl mimo dění afterparty, chvíli odpočíval v privátu. Odložil sako a seděl jen ve smokingové košili s plizovanou náprsenkou. Lakýrky měl perfektní. On a operní hvězda Štefan Margita patřili k nejlépe oblečeným mužům večera. Ani jeden z nich k sex-symbolům bez ohledu na věk sice nenáleží, ale výbornými příklady (a o to jde) bezesporu jsou.


Michaela Gemrotová

Hvězda večera

Její výkon v hlavní roli éterické Christine diváci během představení několikrát odměnili zaslouženým potleskem. Celkem dobrá je i róba, v níž se na večírku po premiéře zjevila. Frekventovaný akcent šité krajky na podkladu tylu již sice nudí, ale zde je dobře zpracovaný. Barevnost kultivovanosti nahrává. Tento typ sukně si však vysoký rozparek nezasluhuje.

2

Michaela Gemrotová
Autor: Herminapress
 

Hana Zagorová

Luxus protřelé

Tato dáma etiketu ctí a vkus jí není cizí. Důkazem je i kreace s efektem jemného plizé, jež se objevuje i v kobaltově svítivé slupce spodní sukně. Šperk v dekoltu, skořepina kabelky i doprovodná kožešina o kvalitou jištěné vytříbenosti tiše vypovídají.

1

Hana Zagorová
Autor: Herminapress

František Janeček

Bard, který ví

Smoking z odlehčené vlny, správná košile s plizovanou náprsenkou, saténový akcent kapesníčku v saku, který se nenápadně o efekt detailu postará. Neméně příkladné lakýrky na nohou. Toto je ctěná tradice, nadčasové gala, jež spousta lidem adorovaných ikon showbyznysu, ale i politiků či úspěšných podnikatelů v šatníku ostudně postrádá.

1

František Janeček
Autor: Herminapress

Ladislav Frej s partnerkou Gábinou

Mimo etiketu i vkus

Skvělý, z filmu, divadla i TV seriálů známý herec etiketou diktovaný dress code separátním sakem, vzorovanou košilí plus vlněnou vázankou ignoroval. To samé platí pro jeho životní družku s podivnými šedými skvrnami na kolenou. Ostře modrý, se semišovými lodičkami urputně vyladěný syntetický top, kožená či koženková sukně do gumy a přidaná bundička jsou bez ohledu na přikázané společenské oblečení vrcholem nevkusu.

5

Ladislav Frej a Gábina Mrkvicová
Autor: Herminapress

Andrea Pomeje

Erotika za hranou

Díky společenskému bulváru a bouřlivému manželství s kontroverzním hercem široké veřejnosti známá dýdžejka v jednoduché, vysokým rozparkem a hlubokým dekoltem opatřené, vnady vyzývavě odhalující toaletě odepsala jakoukoli noblesu. Na scéně jen zůstala ordinérně působící, řadu mužů jistě přitahující, sexappeal lacině prodávající bruneta.

3

Andrea Pomeje
Autor: Herminapress

Andrea Kalivodová s Radkem Tögelem

Rudá invaze

Známá operní sopranistka s červeným běhounem poněkud nešťastně splývá, ale její model od Sama Dolce, rumělkové pouzdro přísné toalety stavící na aranžmá látky v dekoltu, si pochvalu včetně doplňků zaslouží.  Bohužel manžel má modrým oblekem a černým neformálním trikem v něm k metě Black Tie daleko.

2-

Andrea Kalivodová s manželem
Autor: Herminapress

Eva Čížkovská

Provinční drama

Outfit této dámy odpovídá kvalitě béčkových filmů, v nichž se epizodně objeví, chce se konstatovat při pohledu na tylovou, korálkovou výšivkou zdobenou transparentní róbu, kterou má herečka na sobě. Stejně jako ona vyznívají lakované boty s kabelkou. Gala na premiéru ano, ale toaletu hodnou plesu maloměsta, dámy, nikoli.

4

Eva Čížkovská
Autor: Herminapress

Jitka Asterová

Trapas obutí

Šaty s průstřihy v oblasti ramen v midi délce pod lýtko, budiž. I když délka nohám příliš nesvědčí. Náramek je dobrým svítivým akcentem celku, ale kabelka je už (nejen velikostí) k diskuzi. Průšvihem stylingu jsou jednoznačně barevnými sklíčky vykládané, tureckého bazaru hodné, v případě Black Tie bizarní a s ostatními doplňky se stylově třískající sandálky.

4-

Jitka Asterová
Autor: Herminapress

Karla Mráčková

Zoufalství nevědomosti

Z předpovědi počasí na TV Nova mase veřejnosti známá moderátorka se ve společnosti příliš neobjevuje. Ale Fantoma opery si v doprovodu půvabné dívenky, jistě dcery, dala. Šaty ze syntetické krajky by jako standard prošly. Střevíčky neomamují, kabelka s hnědým popruhem přes rameno je naprosto nevhodná. Naprosto ostudnou chybou je i kožená sportovní bunda na společenských koktejlkách.

5

Karla Mráčková
Autor: Herminapress

Petr a Alice Jandovi

Ctěný standard

O faktu, že se situace na scéně lepší, buranské ignorace etikety ubývá, svědčí i tento rocker, jenž se před časem na gala akcích objevoval v bundě a černých džínách nebo v černém kvádru s rudou košilí. Letos se vyfikl naprosto předpisově a požadavku velké společenské premiéry dostála stříbřitou kreací i jeho choť.

1

Petr Janda s manželkou
Autor: Herminapress

Fotogalerie
11 fotografií