Halina Pawlowská
Autor: Herminapress
Mediální, rozhovory s Herzigovou podpořená reklama, jež uvedení Pohádkáře, milostného příběhu o nadsamci osudově spojeném s dvěma ženami, předcházela, provokovala k domněnce, že jeho premiéra bude mít jiné společenské balení, než je v Čechách zvykem. Nestane se další přehlídkou nepatřičných, etiketu buransky ignorujících outfitů, nýbrž přitažlivou společenskou podívanou s řadou interesantních kreací. Zkrátka poskytne malou exkurzi do světa vyvolených, s nímž je iluze stříbrného plátna spojená.

Hlavní protagonisté filmu očekávání splnili. Představitelky hlavních rolí Aňa Geislerová a Eva Herzigová projevily cit pro příležitost i místo konání, jímž bylo multikino CineStar. Namísto dlouhých rób raději oblékly variace na malé večerní v podobě mimořádných modelů zn. Dolce & Gabbana. Mladá, se světem modelingu koketující herečka Anna Linhartová vynesla kreaci od Prady. Jiří Macháček v předpisovém smokingu s kráskami ladil a režisér Michálek v džínech a košili s basic trikem tvrdě připomenul, jak v Česku slavnostní premiéry vnímáme.

Vladimír Michálek mající na svém kontě snímky jako Amerika, Anděl Exit, O rodičích a dětech a především skvělé Zapomenuté světlo, bohužel nebyl jediný, kdo ignoroval etiketu dané chvíle a dal přednost ležérnímu civilu, jenž i u premiérových hostů krutě převládal. Ony džíny, svetry, sportovní bundy, nemístně velké kabely a jiné, společenskému oděvu protiřečící kousky byly v přesile. Ale také bylo k vidění dost zajímavých outfitů, jež před formálností daly přednost tzv. trés chic. Což je potěšitelné, i když leckdy spíše šlo o snahu než o jasný smeč. Ale i tak lze konstatovat, že Pohádkář stojaté vody vidlácké přehlíživosti vůči dress code rozčeřil, byť měl k hollywoodské show zahraničních premiér daleko.

Eva Herzigová
Autor: Herminapress

Eva Herzigová - Fúze erotiky s tradicí

Dramatickou kreaci od Dolce & Gabbana vyladila doplňky i šperky stejné značky. Křivky těla jemně vykreslující, pod kolena sahající a do půl stehen vypodšívkované šaty z hrubé krajky oslovují elegancí i erotickým nábojem. Dekorativní závěs náušnic, madonka na krku, volba střevíčků a kabelka v rámu evokují vzpomínky na minulost a celkovému efektu jen nahrají. To samé platí i pro kabátek doprovázející šaty a přes ramena přehozený plášť.

Známka: 1

Anna Geislerová
Autor: Herminapress

Aňa Geislerová - Luxusní smeč s přešlapem

Po značce Dolce & Gabbana sáhla i režiséry žádaná hvězda tuzemské kinematografie, jež se navíc těší pověsti české módní ikony. Na rozdíl od Herzigové nezvolila černou, ale rudou, která byla základem rozvolněného, opulentními aplikacemi zdobeného modelu z reliéfního, královny hodného materiálu. Večerní kabelka s kreací kultivovaně splývá, brož se na kabátu vyjímá, make-up s účesem jsou perfektní. Jen lakované lodičky s otevřenou špičkou příliš nehrají.

Známka: 1

Barbara Nesvadbová
Autor: Herminapress

Barbara Nesvadbová - Klasika na hranici fádnosti

Šéfredaktorka life stylového magazínu Harper ́s Bazaar, podle jejíhož bestselleru se Pohádkář natočil, zůstala u černé, která je pro její šatník charakteristická. Střihem striktně jednoduché pouzdro krajkových šatů s dlouhými rukávy z dílny Tatiany Kovaříkové siluetu štíhlé a žensky přitažlivé figury decentně podtrhlo. Lodičkám ani ikonické kabelce nelze nic vytknout, opulentní prsten je zajímavým akcentem, ale i tak celek postrádá švih.

Známka: 1

Jitka Schneiderová
Autor: Herminapress

Jitka Schneiderová - Nedostatek citu pro věc

Na společenských akcích se snaží módní prezentaci ohlídat, vypůjčenými modely známých značek umí zaujmout, ale touto, na napětí protichůdných stylů postavenou kreací nepřesvědčila. Kombinace monofilové blůzy s prádlovou podprsenkou a dlouhým, smokingem inspirovaným sakem s ohrnutými rukávy do první ligy nepatří. Doprovod těsných kalhot a semišových perek nad kotníky o umění sloučit neslučitelné nesvědčí a velká hnědá kabela je zcela nemístná.

Známka: 3

Lukáš Hejlík a Veronika Fašinová
Autor: Herminapress

Lukaš Hejlík a Veronika Fašinová - Lehká ruka stylingu

Z TV seriálů známý herec a zahraničí znalá modelka předpokládaný dress code slavnostní premiéry nedodrželi, ale nutno říci, že jejich ležérně elegantní outfity kreativitou, stylistickou obratností zaujaly. Její široké džíny se od záplavy jiných notně lišily a plášť s luxusní kabelou dodaly celku punc noblesy. Milá též je duální hra s klasickými pulovry s límečky košil a za vtipný, byť poněkud křečovitý lze označit i retro akcent bílých ponožek.

Známka: 2

Kristýna Janáčková
Autor: Herminapress

Kristýna Janáčková - Příjemně svěží podání

Z televizních Cest domů a jiných masově sledovaných seriálů známá bruneta má prý módu ráda, ale občas s ní bojuje. Stylistické zdatnosti své švagrové Ani Geislerové nedosahuje. Tímto premiérovým outfitem však mile překvapila, převálcovala řadu zkušenějších žen. Pudrově lososový, se střevíčky vyladěný plášť s hodinkovými rukávy je zajímavý a neméně zajímavé je i jeho barevné spojení s rudými krajkovými koktejlkami.

Známka: 1

Monika Babišová
Autor: Herminapress

Monika Babišová - Atraktivnost proti kultivovanosti

U ženy prvního místopředsedy vlády, potažmo stylisty Vaňka, který ji obléká, bych předpokládala, že na slavnostní premiéru zvolí více formální kreaci. Stačilo by skvělé, výrazným páskem osvěžené šaty s půvabnou sukní do zvonu doplnit lodičkami, vynechat luxusní koženou bundičku a zvolit subtilnější kabelku. K možné diskuzi jsou i v dekoltu dráždivě poodhalená ňadra a set korálkových náramků stylově neladí.

Známka: 2

Halina Pawlowská
Autor: Herminapress

Halina Pawlowská - Ošidná alternativa exota

Vymyslet chic model na zcela nekonfekční figuru, jaké se těší populární spisovatelka a scenáristka, je i pro zdatného stylistu těžké, téměř nemožné. Ona to však za účasti potřebného šarmu a sebevědomí zvládá s přehledem. Nebojí se barev, výrazných a hravých doplňků ani vzorů, jimiž velkou plochu rozbíjí. To se v podstatě děje i v tomto outfitu, jejž totálně zabíjejí legíny do půli lýtka a tenisky na podešvi. O akcí daném dress code nemluvě.

Známka: 3