Náročné, s operou srovnatelné party. Dojemný, ze skutečnosti vycházející příběh tragické lásky. Živý orchestr, oslnivá výprava, dekorace, scénické efekty. Nosné melodie. To všechno Fantom opery, jenž se v šestadvaceti zemích těší mimořádné pozornosti, nabízí. Doufejme, že divácké rekordy bude trhat i v ČR. Každopádně jde o největší u nás uvedený muzikál, největší Janečkův projekt, jehož náklady se pohybují kolem padesáti miliónů korun.

Video
Video se připravuje ...

Artur Štaidl na premiéře Fantoma opery! Podívejte, jaký je z něj švihák! Kristýna Léblová, David Turek, Ondřej rybár

Snová představa

Není divu, že František Janeček Fantomem opery žije a chtěl laťky slavného Londýna či americké Broadwaye dostát nejen na jevišti, ale v premiérovém hledišti. JUDr. Janeček, jenž na scénu mimo jiné uvedl Michala Davida a s Karlem Gottem se spojil v agentuře Goja, je totiž elegán ze staré školy. Muž, jenž odlehčenou vlnu obleku, podstatu dobrých bot, roli hedvábných kravat nepodceňuje. Dress code jménem Black tie dokonce vytiskl na vstupenku, i když váhal, zda to není moc. Diváci přeci vědí, osobnosti pozvané na slavnostní premiéru zejména.

Otázku přikázaného oděvu dokonce se mnou pan Janeček v době příprav konzultoval. „Black tie na vstupenku klidně dejte, ale nedělejte si velké iluze. Pokud hodláte Black tie kontrolovat a na premiéru pouštět jen muže ve smokingu, hrozí, že budete mít poloprázdné divadlo. Lady to mají snazší, mohou volit dlouhou róbu, ale i krátkou večerní toaletu v délce kolem kolen,“ řekla jsem mu názor na úroveň gala po česku. Má slova bohužel od věci nebyla.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová o vážném stavu Petra Kostky! Je na tom zle! Kristýna Léblová, David Turek, Ondřej Rybár

Tristní realita

Kýžené smokingy zválcovala plejáda obleků. Ležérní elegáni oblékli černé kvádro s bílou košilí bez kravaty. Dámy především volily krátké formální šaty. Velké toalety byly v menšině s tím, že některé parádnice si pletly divadelní kreaci s róbou na ples v Opeře. Patřila k nim i hvězda večera - představitelka Christine sopranistka Michaela Gemrotová, která navíc oblékla stejný, poněkud křiklavě pompézní model jako muzikálová zpěvačka Daniela Šinkorová! O největší, cirkusáckého burana hodný úlet se postaral v socialismu populární popíkový zpěvák Milan Drobný v nemožném triku a pouťových džínách korunovaných šílenými střevíci. K nemožně oblečeným patřila i slovenská herečka Betka Stanková či vyčichlá figurka bulváru Ornella Štiková. Janečkem očekávanou laťku atraktivity naopak splnila žena populárního herce Hanka Heřmánková či hvězdička muzikálů, se vkusem jindy leckdy bojující Kamila Nývltová. Každopádně platí, že Fantom operu svůj boj s etiketou v česku prohrál a jeho premiéra v Goja Music Hall měla ke glancu premiér na Broadwayi velmi daleko.

Video
Video se připravuje ...

Libuše Šmuclerová: Za Fantoma Opery v Čechách jsem šťastná! Kristýna Léblová, David Turek, Ondřej Rybár

Dagmar Havlová a František Janeček

Přítomnost bývalé první dámy dodala premiérové sešlosti na atraktivitě. I ona patřila k dámám, jež oblékly variaci na malé večerní. Křivky těla jemně kopírující model šatů patří k nadčasovým stejně jako subtilní jehlové lodičky. Perlový náhrdelník jaksepatří vyzní, ale přítomnost řetízku je nepochopitelná. S otazníkem je štola z luxusní kožešiny, jež čistotě stylu ve spojení z hrubou krajkou nenahraje. Producent Janeček jde outfitem příkladem.

Známka: 1

Dagmar Havlová a František Janeček: Přítomnost bývalé první dámy dodala premiérové sešlosti na atraktivitě. I ona patřila k dámám, jež oblékly variaci na malé večerní. Křivky těla jemně kopírující model šatů patří k nadčasovým stejně jako subtilní jehlové lodičky. Perlový náhrdelník jaksepatří vyzní, ale přítomnost řetízku je nepochopitelná. S otazníkem je štola z luxusní kožešiny, jež čistotě stylu ve spojení z hrubou krajkou nenahraje. Producent Janeček jde outfitem příkladem.
Autor: Archiv Blesku

Michaela Gemrotová a Daniela Šinkorová

Široké veřejnosti zatím nijak známá sopranistka Gemrotová se stala hvězdou české inscenace Fantoma opery, ale ostře kobaltová róba s krinolínovou sukní a korzetovým, korálky s pajetkami zdobeným živůtkem k první lize nepatří. A ještě zásadnější je trapný fakt, že stejný model oblékla jiná parádnice. Muzikálová herečka Šinkorová, která přidala svítivou, dojem provinčnosti umocňující štolu. Z tohoto duelu lépe vyšla něžnější Michaela, byť příkladem noblesní elegance není.

Známka: 3

Michaela Gemrotová a Daniela Šinkorová: Široké veřejnosti zatím nijak známá sopranistka Gemrotová se stala hvězdou české inscenace Fantoma opery, ale ostře kobaltová róba s krinolínovou sukní a korzetovým, korálky s pajetkami zdobeným živůtkem k první lize nepatří. A ještě zásadnější je trapný fakt, že stejný model oblékla jiná parádnice. Muzikálová herečka Šinkorová, která přidala svítivou, dojem provinčnosti umocňující štolu. Z tohoto duelu lépe vyšla něžnější Michaela, byť příkladem noblesní elegance není.
Autor: Archiv Blesku

Karel Heřmánek s manželkou Hanou

Populární, z filmového plátna i TV obrazovky známý herec, také principál Divadla Bez zábradlí patřil k menšině mužů v předepsaném smokingu. Jeho stále velmi půvabná a vždy elegantní paní Hana poskytla svým noblesně elegantním outfitem příklad, jak by měla toaleta na divadelní gala premiéry vypadat. K zemi spadající sukně s měkkými záhyby a efektně vyšívaný v black & white se odehrávající živůtek, je inspirací, jež věkem neomezuje.

Známka: 1

Karel Heřmánek s manželkou Hanou: Populární, z filmového plátna i TV obrazovky známý herec, také principál Divadla Bez zábradlí patřil k menšině mužů v předepsaném smokingu. Jeho stále velmi půvabná a vždy elegantní paní Hana poskytla svým noblesně elegantním outfitem příklad, jak by měla toaleta na divadelní gala premiéry vypadat. K zemi spadající sukně s měkkými záhyby a efektně vyšívaný v black
Autor: Archiv Blesku

Kateřina Brožová

Tato herečka do muzikálové rodiny Františka Janečka patří. Dal jí roli v nově uvedených Bídnících. A variace na malé večerní jej jistě nezklamala. Pajetkami umocněný lesk pableskujícího sametu, linii kopírující s řasením látky pracující střih, v kouli zvýrazněné k loktu sahající rukávky. Véčkový, vnady prodávající výstřih, správná délka sukně, citlivě zvolené doplňky… Ano, tato akce se Kateřině povedla.

Známka: 1

Kateřina Brožová:Tato herečka do muzikálové rodiny Františka Janečka patří. Dal jí roli v nově uvedených Bídnících. A variace na malé večerní jej jistě nezklamala. Pajetkami umocněný lesk pableskujícího sametu, linii kopírující s řasením látky pracující střih, v kouli zvýrazněné k loktu sahající rukávky. Véčkový, vnady prodávající výstřih, správná délka sukně, citlivě zvolené doplňky… Ano, tato akce se Kateřině povedla.
Autor: Archiv Blesku

Hana Gregorová

V současnosti se televizní obci připomíná ve Svatbách v Benátkách, předtím v TV seriálu Gympl. Její model se představě klasického formálního oděvu vymyká, ale do kategorie Creative black tie patří. Šifonový, stříbřitými flitry poznamenaný hábit evokuje pohled na hvězdami protkanou noční oblohu. Dlouhý náhrdelník s ním příjemně splývá a ladí s ostatní bižuterií. Prvek leggins nohavic zde neprovokuje, je součástí spodní slupky outfitu. Střevíčky bez paty celek odlehčí.

Známka: 1

Hana Gregorová: V současnosti se televizní obci připomíná ve Svatbách v Benátkách, předtím v TV seriálu Gympl. Její model se představě klasického formálního oděvu vymyká, ale do kategorie Creative black tie patří. Šifonový, stříbřitými flitry poznamenaný hábit evokuje pohled na hvězdami protkanou noční oblohu. Dlouhý náhrdelník s ním příjemně splývá a ladí s ostatní bižuterií. Prvek leggins nohavic zde neprovokuje, je součástí spodní slupky outfitu. Střevíčky bez paty celek odlehčí.
Autor: Archiv Blesku

Betka Stanková

Slovenská, v Česku známá herečka, jedna z hlavních aktérek dobového seriálu Vyprávěj, byla outfitem zcela mimo. I kdyby na vstupence nestál přikázaný dress code, tento model je na slavnostní premiéru zcela nepřijatelný. Podklad černých relativně univerzálních šatů totálně zabíjí úpletový kabát, úchylný akcent žlutých střapců v uších i volba robustních kotníčkových střevíců obutých na příliš lesklé punčocháče.

Známka: 5

Betka Stanková: Slovenská, v Česku známá herečka, jedna z hlavních aktérek dobového seriálu Vyprávěj, byla outfitem zcela mimo. I kdyby na vstupence nestál přikázaný dress code, tento model je na slavnostní premiéru zcela nepřijatelný. Podklad černých relativně univerzálních šatů totálně zabíjí úpletový kabát, úchylný akcent žlutých střapců v uších i volba robustních kotníčkových střevíců obutých na příliš lesklé punčocháče.
Autor: Archiv Blesku

Kamila Nývltová

Finalistka pěvecké soutěže X Factor si dokázala cestu do světa českých muzikálů najít. Outfity, jimiž se ve společnosti, různých party prezentuje, jsou leckdy problematické, ale tady se stoprocentně trefila. Róba pracuje s ožehavým, aplikací krajky zdobeném transparentem skvěle a riziko možné ordinérnosti s grácií odbourává. Přirozená barva nehtů, stylizovaný účes i líčení, pouhý akcent perlových náušnic dojem sofistikovanosti jen puncuje.

Známka: 1

Kamila Nývltová: Finalistka pěvecké soutěže X Factor si dokázala cestu do světa českých muzikálů najít. Outfity, jimiž se ve společnosti, různých party prezentuje, jsou leckdy problematické, ale tady se stoprocentně trefila. Róba pracuje s ožehavým, aplikací krajky zdobeném transparentem skvěle a riziko možné ordinérnosti s grácií odbourává. Přirozená barva nehtů, stylizovaný účes i líčení, pouhý akcent perlových náušnic dojem sofistikovanosti jen puncuje.
Autor: Archiv Blesku

Jana Adamcová

Bývalá moderátorská tvář TV Nova, manželka režiséra TV estrád a seriálů Jiřího Adamce má dobrou figuru, muže plnost jejího dekoltu jistě dráždí, ale stejně tak estéty provokuje deficit vkusu, který prokázala i v případě toalety na premiéru Fantoma opery. Zadání dress code teoreticky splnila, ale metalový, sám o sobě lacině vyhlížející materiál, by si zasloužil minimalistický střih. Nikoli opulentní aranžování látky kýčovitě vyšperkované pásem s kamínky.

Známka: 4

Jana Adamcová: Bývalá moderátorská tvář TV Nova, manželka režiséra TV estrád a seriálů Jiřího Adamce má dobrou figuru, muže plnost jejího dekoltu jistě dráždí, ale stejně tak estéty provokuje deficit vkusu, který prokázala i v případě toalety na premiéru Fantoma opery. Zadání dress code teoreticky splnila, ale metalový, sám o sobě lacině vyhlížející materiál, by si zasloužil minimalistický střih. Nikoli opulentní aranžování látky kýčovitě vyšperkované pásem s kamínky.
Autor: Archiv Blesku

Ornella Štiková

Svého času kontroverzní hvězdička bulváru, jež veřejnosti poskytla tklivý příběh dívky obtěžkané společensky známým proutníkem se bůhví proč dostala na rudý, vyvoleným celebritám určený koberec. Lososová halena s přiznaným štepem, kamaše typu leggins a střevíčky na vysoké jehle se s elegancí, společenskou příležitostí krutě míjí. I této slečně jsou pravidla oděv určující etikety cizí a její módní projev má stádní a navíc prošlou kvalitu.

Známka: 5

Ornella Štiková: Svého času kontroverzní hvězdička bulváru, jež veřejnosti poskytla tklivý příběh dívky obtěžkané společensky známým proutníkem se bůhví proč dostala na rudý, vyvoleným celebritám určený koberec. Lososová halena s přiznaným štepem, kamaše typu leggins a střevíčky na vysoké jehle se s elegancí, společenskou příležitostí krutě míjí. I této slečně jsou pravidla oděv určující etikety cizí a její módní projev má stádní a navíc prošlou kvalitu.
Autor: Archiv Blesku

Milan Drobný

Průměr hostů slavnostní premiéry zředěný mladšími ročníky se pohyboval kolem padesátky. Byly zde legendy i krutě vyčpělé hvězdy popové scény z dob totality. Včetně rádoby šviháka Drobného. Festovní řetěz na krku, potištěné basic triko, cirkusácké džíny a zcela úchylné boty tohoto muže naprosto společensky odepsaly. Každopádně byl na premiéru vpuštěn. Tak proč pan Janeček na pozvánky tiskne Black tie, když i tento outfit na hogo fogo premiéře toleruje?!

Známka: 5

Milan Drobný: Průměr hostů slavnostní premiéry zředěný mladšími ročníky se pohyboval kolem padesátky. Byly zde legendy i krutě vyčpělé hvězdy popové scény z dob totality. Včetně rádoby šviháka Drobného. Festovní řetěz na krku, potištěné basic triko, cirkusácké džíny a zcela úchylné boty tohoto muže naprosto společensky odepsaly. Každopádně byl na premiéru vpuštěn. Tak proč pan Janeček na pozvánky tiskne Black tie, když i tento outfit na hogo fogo premiéře toleruje?!
Autor: Archiv Blesku