Když bylo Mallory 13 let, narodil se jí bráška. Rodina se ale začala věnovat jen jemu, což dospívající dívku frustrovalo. Začala proto užívat drogy. „Když jsem je brala s přestávkami skoro 20 let a navíc už jsem byla těhotná, tak jsem v noci při žebrání na mostě v Praze potkala Jiřího Bartošku. Oslovila jsem ho. Nejen že mi pomohl finančně, ale hlavně si mě poslechl. Povídali jsme si skoro hodinu,“ svěřila se Mallory ještě před premiérou portálu Blesk.cz.

Právě po tomto setkání se rozhodla, že s drogami začne bojovat. „Říkal mi, že na něj působím jako velice skvělá ženská a že by byla hrozná škoda, kdyby takový člověk jako já skončil na drogách. Zároveň mi řekl, že dokážu být matkou svému synovi,“ prozradila.

Kolik jí tehdy přispěl, nesdělila. Rozhodně to ale byla větší suma, než dostávala normálně. „Cifru říkat nebudu, ale zajistilo mi to nocleh minimálně na tři dny,“ uvedla Mallory.

Helena Třeštíková mapovala její život od roku 2002, tedy dlouhých 13 let. „Porotkyně na festivalu filmů o závislostech mi řekla, že by bylo dobré natočit příběh ženy, která přestala fetovat poté, co se jí narodilo dítě. A rovnou mi dala na Mallory kontakt,“ vzpomíná režisérka.

Natáčení skončila letos v zimě. Za Mallory jezdila vždy, když se v hrdinčině životě dělo něco zásadního. Například když hledala bydlení a šla na úřad, kde ji úřednice odbyla. Nebo když žila s přítelem v nepojízdném autě a někdo jim vymlátil okýnka.

Dnes bydlí Mallory i se synem v podnájmu v Praze. Studuje vysokou školu - obor sociální činnosti a působí jako dobrovolnice vozíčkářů s kombinovaným postižením.

Diváci ve Varech odměnili premiéru jejího příběhu velkým potleskem. Když ale Mallory viděla dokument na jaře úplně poprvé, šokoval ji. „Byla jsem hodně zaražená. První, co ze mě vypadlo, bylo, že si potřebuju dát panáka. Byla jsem tak rozhozená, že jsem skoro 10 minut nemluvila. Emoce, které se v tom filmu ukazují, se mi vrátily vevnitř. Ale zároveň to ve mně zase probudilo pocit, že to, co dělám, dělám dobře,“ dodala Mallory.

Video
Video se připravuje ...

Mallory z dokumentu Třeštíkové: Z drog mě vytáhl Bartoška! Dal mi peníze... Blesk TV

Fotogalerie
8 fotografií