Dornan naposledy zazářil díky hlavní roli Christiana Greye v hitu Padesát odstínů šedi, a stal se tak idolem mnohých paní a dívek. Získal rovněž uznání kritiky za roli krutého vraha v seriálu The Fall. Ve filmu Anthropoid ztvárnil postavu jednoho z parašutistů Jana Kubiše.

Ve filmové delegaci budou i režisér a scenárista Sean Ellis, který je ve Varech už od čtvrtka. Proslavil se krátkým filmem Cashback (2004), komediální miniaturou z noční směny jednoho supermarketu. Snímek nominovaný na Oscara se stal o dva roky později základem celovečerního stejnojmenného filmu. Následovalo hororové drama Střepy v hlavě (2008) a sofistikované sociální drama Metro Manila (2013).

Diváky ve Velkém sále Thermalu pozdraví dále Aňa Geislerová, Alena Mihulová, Václav Neužil a také Toby Jones. Ten vytvořil roli Jana Zelenky Hajského, který jako velitel radikální odbojové skupiny spolupracoval s parašutisty a podílel se na vyhledávání jejich úkrytů. Jones započal filmovou hereckou dráhu v roce 1992 ve snímku Orlando. Od té doby patří k nejvýraznějším hercům své generace. V roce 2013 byl nominován na Zlatý glóbus, ceny Emmy a BAFTA za roli Alfreda Hitchcocka ve snímku Dívka.

SPECIÁL KARLOVY VARY 2016 >>> ZDE!!!

Fotogalerie
15 fotografií