Televize Nova se nechala zlákat obrovským úspěchem turecké telenovely, kterého dosáhla při uvedení na Slovensku. V Česku ovšem narazili. Přestože se Nova po prvních dílech radovala, nyní jí ani ne po týdnu úsměv hořkne. Na romantický seriál se dívá necelých půl milionu diváků ve věku od 15 do 54 let, tedy cílová skupina, pro kterou televize potřebují prodat reklamu.

Zbytek diváků – přes 800 000 – tvoří lidé starší 54 let. Ukázalo se, že se nejedná o žádnou pecku, která změní televizní návyky tuzemského diváka. Strategie celkového „omlazení“ programu i diváctva se Nově vůbec nepovedla. Šeherezádu přesouvá tak do podvečerního programu. Nova bude seriál se 180 díly vysílat každý všední den, od pondělí do pátku, od 17.30 hodin, tedy hned po Odpoledních televizních novinách. Změna programu začne už od pondělí 14. února.

Večer Tisíc a jednu noc podle mluvčí Novy Michaely Fričové nahradí pořady Česko Slovenská SuperStar, Ordinace v růžové zahradě 2, Ulice, Comeback, premiérové české i mezinárodní filmy. „TV Nova si udrží přízeň našich věrných a náročných diváků, kteří jediní rozhodnou o tom, jak bude program Novy vypadat,“ uvedla Fričová v tiskovém prohlášení.

Fotogalerie
5 fotografií