V polovině trestu si syn herecké legendy Čestmíra Řandy st. (†63) zažádal o podmínečné propuštění a Blesk byl včera u toho, když mu na Obvodním soudu pro Prahu 6 povolili podmínku. Herec je k nepoznání.

Ještě v sobotu byla herce ve vězení navštívit jeho maminka. „To už konečně věděl, že má šanci se dostat na podmínku ven. Ale ve vězení nebyli o nic méně přísní než obvykle. Přinesla jsem mu časopis o historii, a nemohla jsem mu ho ani sama předat,“ sdělila Blesku hercova maminka, která se už nemohla dočkat, až bude mít syna doma.

Vězení je dobrá inspirace!

Vězeňskou stráží byl Čestmír Řanda převezen spolu s dalšími dvěma spoluvězni z ruzyňské věznice k soudu v osm ráno, na řadu měl přijít v 9:15. „Máme skluz, případ se začne řešit až v deset,“ prozradila včera Blesku soudní asistentka. Herec vkročil do chodby před soudní síň se dvěma členy ostrahy a dokonce s pouty na rukou! Vedli ho potupně jako nějakého vraha. Byl k nepoznání. Hlavu si sice už vyholuje delší dobu, ale narostly mu šedivé vousy, pohubl a zostřily se mu rysy.

Řanda se těší nejvíc na to, až se vrátí k práci, a to nejen k herectví, ale i scénografi i a produkci. „Vězení bylo dobrou inspirací pro moji další tvorbu. Potkal jsem tam i pár lidí, kteří jsou charakternější než mnozí, které znám od divadla,“ míní Řanda. Věří také, že dá do pořádku vztahy se synem, kolem kterého se už patnáct let táhnou jeho spory s exmanželkou Reginou Řandovou. „Bude mu osmnáct a snad pochopí, kdo se ho snažil připravit o jednoho z rodičů,“ uzavírá.

Fotogalerie
4 fotografie