Řanda sedí za to, že dluží 400 tisíc korun. „Mně už je to vlastně jedno. Nezáleží na tom, jestli sedí nebo ne. Peníze pro syna už asi stejně neuvidím,“ řekla Blesku Regina Řandová.

Řandova bývalá žena řešila, aby herec platil výživné na syna, už od rozvodu. „Ten marný boj trvá už čtrnáct let. Snažím se to už ze svého života eliminovat. Už jsme si s ním se synem užili dost,“ řekla Blesku Řandová.

Řanda se snaží o minimální kontakt

Teď je Čestmír Řanda na vězeňské stravě. „Nechtěl s nikým ani přijít do kontaktu, snažil se být nenápadný. Když mluvil, tak v kulturní místnosti u televize anebo na vycházce na dvoře. Jen jednou se na týden kvůli vymyšlenému přečinu dostal na samotku,“ vyprávěl Blesku bývalý spoluvězeň.

Mezi vězni jsou podle něj i četné potyčky. „O patro výš se jeden oběsil, na našem patře došlo ke znásilnění. A to je ruzyňská věznice nejlepší mezi všemi,“ dodal bývalý vězeň, jenž »seděl« za zneužití řidičského průkazu.

Vězeňský režim

A jak se Řandovi a jeko kolegům žije? „Na cele jsou po čtyřech. Režim je s dozorem, musí se přísně dodržovat. Ráno v půl šesté je snídaně, v půl jedenácté oběd, v půl čtvrté večeře. Večerka je ve všední dny v deset večer.

Předtím se kontroluje, že jsou na cele všichni vězni,“ objasnil denní režim. Povinně pracovat nemusejí, protože nejsou pracovní příležitosti. Jednou týdně si mohou vězni nakoupit, mají nárok na návštěvu na tři hodiny za měsíc, na jeden balík za půl roku, jednou měsíčně mohou deset minut telefonovat.

A co se týče hygieny? „Dřív se mohlo sprchovat denně, teď jen v úterý a ve čtvrtek. Jednou týdně se fasují čisté fialové tepláky a šedá trika,“ upřesnil.

Žádost o zkrácení trestu

„Jsem rád, že už jsem doma, a pan Řanda se o to také snaží. Podává si na soud na Prahu 6 žádost o zkrácení trestu,“ uzavřel.

Podle informací Blesku si už Řanda žádost podat mohl. „25. července mu uplynula polovina trestu, takže je to u paragrafu, jako je jeho 213, možné,“ upřesnil zdroj z věznice.

 


 

Čestmír Řanda v herectví velké úspěchy neslavil. Naposledy si zahrál před devíti lety ve fi lmu Jak ukrást Dagmaru, mihl se v seriálu Nemocnice na kraji města. Smůlu měl i v podnikání, když mu zkrachoval obchod se zbraněmi. Věnoval se divadelní produkci, živil se i jako kuchař v Africe.

605889:gallery:true:true