Jaroušku, je mi to moc líto. Vídali jsme se spoustu let, naposledy nedávno ve fitku na Smíchově. Žertoval jsi tenkrát, kdy už konečně budu mít pořádnou figuru. No a teď už nás žádná společná sranda nečeká. Odpočívej v pokoji. Tvůj Janis,“ sdílel mezi prvními manažer a producent Janis Sidovský (49) na sociální síti vzpomínku na zesnulého kamaráda.

Jaroslav Šmíd má na kontě řadu rolí, nejvíce ho ale proslavila postava doktora Čeňka Dobeška v komedii Zdeňka Trošky Doktor od jezera hrochů. Právě známý režisér jeho smrt potvrdil.

Hercův odchod ho velmi zasáhl. Kromě spolupráce na filmu je spojovala ještě jedna věc. Stejně jako Troška byl i zesnulý Jaroslav homosexuál. Ke své orientaci se přiznal už v 21 letech.

„Bylo to v roce 1991, kdy slovo ‚homosexualita‘ znělo jako prašivina (svrab) a ten jsem ostatně o pár let později také měl,“ promluvil o náročných životních momentech herec v roce 2013 v rozhovoru pro web Nakluky.cz u příležitosti porotcování na castingu Mr. Gay Czech Republic.

„To je strašný. Hrál jsem s ním tři roky v divadle, super herec, vynikající kamarád, pohodář. Upřímnou soustrast,“ řekl pro web Expres.cz. Václav Upír Krejčí (62). „Jsem v šoku, je mi to moc líto,“ vyjádřila smutek pro TV Nova Tereza Bebarová (42), která Šmídovi hrála manželku ve filmu Doktor od jezera hrochů. Spolu se setkali také při natáčení Ulice.

„Je mi to strašně lito!“ napsal v reakci na příspěvek na Facebooku herec Karel Zima (45), známý například ze seriálu Temný kraj. Zpráva velmi zarmoutila a překvapila i hvězdu kriminálky Policie Modrava Soňu Norisovou (44). „To ne,“ nemohla tomu uvěřit. Do nebe poslala vzkaz také hvězda První republiky Veronika Arichteva (31). „Šťastnou cestu, Jaroušku. Líbám Tě,“ napsala na Facebook a připojila snímek z divadla, na kterém si skutečně dávají pusu.

Podobně zdrcená byla i hercova kolegyně z divadla Kristýna Frejová (46), kterou Blesk oslovil. „Omlouvám se, já nemám slov. Byl to můj skvělý kamarád,“ vzlykala do telefonu.

Na Instagramu se pak se svým žalem svěřila také Iva Pazderková (37). „Jerry, já vím, že všechno má svůj důvod, ale Tvůj odchod mi nějak nedává smysl… Mám Tě moc ráda. S láskou na Tebe budu vzpomínat. Odpočívej v pokoji,“ napsala.

Kromě Doktora od jezera hrochů se Šmíd objevil také v seriálech V.I.P. vraždy, Ulice či První republika, kde hrál číšníka Rtěnku. Hrál také v divadle, jeho domovskou scénou bylo dlouhou dobu pražské Švandovo divadlo.

VIDEO: Troška nedávno oplakal také milovanou maminku. Jak se s ní naposledy rozloučil?

Video
Video se připravuje ...

Troška pohřbil maminku Růženku (†88): Polibek do otevřené rakve! Vladimíra Hradská

Fotogalerie
34 fotografií
 

Čtěte více na Blesk.cz:

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde >>>

Průzkumy volebních preferencí >>>

Jak volit s voličským průkazem >>>