Divadelní a seriálová herečka, která je charakteristická především svým chraplavým hlasem, měla podezření, že s ní něco není v pořádku. Zatímco jiné ženy prevenci zanedbávají, Ludmila šla okamžitě k lékaři. Jenže nečekala, jaké šokující reakce se jí na vyšetření dostane.

„Žádala jsem, aby mi udělali mamograf, a bylo mi řečeno, ať si najdu nějakého fešáka, který mi to občas prohmátne, že mám vysokou hladinu hormonů,“ vrtí nechápavě hlavou dabérka babičky Yetty v seriálu Chůva k pohledání, která se po takovém nepříjemném zážitku další kontroly bála.

Trvalo tak několik měsíců, než se znovu odvážila své problémy řešit. „Nechali mě s tím tři čtvrtě roku chodit,“ svěřila se časopisu Tina Molínová. Další rána přišla, když doktoři konečně začali její stav brát vážně a diagnostikovali jí rakovinu prsu. Nemocné ňadro chtěli herečce okamžitě odstranit.

„Když mi pak chtěli udělat ablaci, tak jsem se hrozně rozzlobila,“ popisuje své pocity Ludmila, kterou jsme před lety vídali také v nekonečném seriálu Ulice v roli rázné zdravotní sestry Věry Altmanové.

Zákrok odmítla a rozhodla se svěřit do péče odborníka, MUDr. Václava Pecha. Ten je též zakladatelem sdružení Mamma Help, které pomáhá ženám s rakovinou prsu. „Šla jsem k doktoru Pechovi. Takže mám život i prsa,“ dodala pro časopis Tina dnes už zdravá Molínová.

VIDEO: V Ohnivém kuřeti se pravidelně objevoval i David Gránský. Prozradil, proč v seriálu skončil.

Video
Video se připravuje ...

David Gránský: Proč jsem skončil v Ohnivým kuřeti? Řeknu vám to! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
21 fotografií