Havránek podlehl v roce 2017 druhému ataku rakoviny, zdravotní problémy měl ale už několik let předtím. Kvůli nim také musel jako řidič u Gotta skončit. „Bylo to poté, co měl pan Havránek v létě roku 2014 lehčí mozkovou příhodu, Karel si tehdy najal jiného šoféra. Když se Olda zmátořil, bral si ho jen na kratší trasy. Pak ale spolupráci s ním úplně ukončil. Blízcí měli o Karla strach,“ vysvětluje zdroj ze zpěvákova okolí s tím, že obava, aby Olda neutrpěl další mrtvičku přímo za volantem vozu, v němž by mohl sedět i Gott, převážila.

V posledních letech se tak Gott s kamarádem, s nímž předtím strávil půl století, přestal prakticky vídat. Když jej chtěl Havránek vidět, naložil do auta domácí zeleninu, vajíčka či med, a za zpěvákem na Bertramku zajel. Pojilo je i rodinné pouto, Olda žil s Gottovou sestřenicí Hankou.

Přesto řidič, který neměl najednou do čeho píchnout, strádal. „Usmířilo nás až mé onemocnění. Karel je moc hodný kluk,“ dodal Havránek ve svém posledním rozhovoru s tím, že jej zpěvák navštívil v sanatoriu, kde s nemocí bojoval. Krátce poté Olda zemřel.

VIDEO: Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video
Video se připravuje ...

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
37 fotografií