Informaci o úmrtí zpěvačky zveřejnila na svém facebookovém profilu kapela Fleret, se kterou hrála. "Odešla LEGENDA. R.I.P., Jarmilko!" zveřejnili smutnou zprávu. Později ji potvrdila i  manažerka skupiny Silvia Hrachová. "Paní Šuláková odešla v sobotu v odpoledních hodinách ve vsetínské nemocnici po krátké nemoci," řekla Blesku.

Šuláková měla v posledních měsících podlomené zdraví. Nemohla chodit a byla upoutána na lůžko. Byla proto zcela odkázána na pomoc dcery a vnoučat. Neztrácela ale úsměv na tváři.

V posledním rozhovoru pro deník Aha! ale popsala nejbolestnější období svého života, kdy musela sledovat, jak umírá její milovaný nevlastní syn Michal, který trpěl nevyléčitelnou nemocí AIDS. "On za to, že se nakazil, nemohl. Pracoval v Kanadě a tam se v laboratoři píchl o jehlu. Pak se vrátil domů a zaměstnavatel mu sem posílal léky, ale ty nezabíraly," řekla tehdy Šuláková. "Nejstrašnější bylo vidět, jak z veselého člověka odchází život. Sedávala jsem u něj u postele, držela ho za ruku a zpívala mu. Myslím, že mu to trochu pomohlo od bolestí, které měl. Byly strašné," dodala.

Video
Video se připravuje ...

Jarmila Šuláková(†87) si zazpívala naposledy před kamerou Blesku! Dva měsíce před smrtí! Petr Soukup, David Turek

Šuláková se vyučila švadlenou, ale od roku 1950 byla 35 let prodavačkou ve vsetínské prodejně gramodesek. V roce 1948 začala zpívat s valašským souborem Vsacan. V něm potkala svého manžela, houslistu Ludvíka Schmidta. V počátcích 50. let začala zpívat se souborem Kyčera a od roku 1952 do roku 1993 zpívala s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů. S ním v rázovitém valašském kroji procestovala skoro celý svět.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela královna lidové písně Jarmila Šuláková (+87)! Její poslední rozhovor! David Turek

Fotogalerie
9 fotografií