Kvůli své nehybnosti je Jarmila Šuláková odkázána na péči své dcery a vnoučat. „Starají se o mě pěkně a nic mi nechybí,“ svěřila se s úsměvem zpěvačka deníku Aha! Při vzpomínkách na to, jak ale před časem pečovala o svého nevlastního syna ona, se jí svírá srdce.

Video
Video se připravuje ...

Jarmila Šuláková: Promluvila o synovi, který zemřel na AIDS! David Turek

„On za to, že se nakazil, nemohl. Pracoval v Kanadě a tam se v laboratoři píchl o jehlu. Pak se vrátil domů a zaměstnavatel mu sem posílal léky, ale ty nezabíraly,“ vzpomínala Šuláková. „Nejstrašnější bylo vidět, jak z veselého člověka odchází život. Sedávala jsem u něj u postele, držela ho za ruku a zpívala mu. Myslím, že mu to trochu pomohlo od bolestí, které měl. Byly strašné,“ popsala se smutkem.

Zároveň si postěžovala na přístup dnešní společnosti k nakaženým lidem. „Lidé by se neměli těch, co jsou HIV pozitivní či už u nich nemoc AIDS propukla, štítit a odvracet se od nich. Od Michala se tehdy odvrátili všichni. Vůbec si nedovedete představit, jak trpěl,“ dodala Jarmila s tím, že by si přála, aby mladí lidé byli opatrnější a více se této smrtelné nemoci báli.

Fotogalerie
8 fotografií