Vzpomínku na královnu valašského folkloru zprostředkují zástupci hudebních souborů, se kterými Jarmila Šuláková po celý život spolupracovala, vsetínské osobnosti, zástupci kulturních institucí, města Vsetína a Zlínského kraje, řekla dnes ČTK mluvčí vsetínské radnice Adéla Kousalová.

„Široká veřejnost tak může přijít zavzpomínat na naši nejznámější zpěvačku lidových písní, národní umělkyni a čestnou občanku města Vsetína, paní Jarmilu Šulákovou, která v sobotu zemřela ve věku nedožitých 88 let,“ uvedla Kousalová.

Video
Video se připravuje ...

Jarmila Šuláková(†87) si zazpívala naposledy před kamerou Blesku! Dva měsíce před smrtí! Petr Soukup, David Turek

Poslední rozloučení s Šulákovou se uskuteční v pátek v 15:00 v kostele Horního sboru Českobratrské církve evangelické ve Vsetíně. Rozloučení má mít podle Kousalové čistě rodinný charakter.

Šuláková vystupovala s cimbálovými soubory i se skupinou Fleret. Uměla rozezpívat amfiteátr folkové Zahrady i příznivce tvrdší muziky na festivalu Rock for People. Vyučila se švadlenou, ale od roku 1950 byla 35 let prodavačkou ve vsetínské prodejně gramodesek. V roce 1948 začala zpívat s valašským souborem Vsacan. V něm potkala svého manžela, houslistu Ludvíka Schmidta. V počátcích 50. let začala zpívat se souborem Kyčera a od roku 1952 do roku 1993 zpívala s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů. S ním v rázovitém valašském kroji procestovala skoro celý svět.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela královna lidové písně Jarmila Šuláková (+87)! Její poslední rozhovor! David Turek

Fotogalerie
15 fotografií