Hodiny na zdi ukazují půl desáté a Jiří Lábus se v pruhovaném pyžamu přišourá do kuchyně, chce si postavit vodu na kafe, leč v rozespalosti se netrefí proudem vody z kohoutku do konvice. Nakonec ji odevzdaně postaví na sporák. Jenže se z druhé strany přišourá Simona Babčáková, vezme konvici, vodu vyleje a napouští znovu. Nepovede se jí však pustit plynový hořák, proto se konvici snaží ohřát fénem..

Video
Video se připravuje ...

V reklamě pro RWE si zahrálo 13 českých herců RWE

Z ložnice vyleze Pavel Liška v nátělníku s trpitelským výrazem a snaží se natáhnout drátěné pružiny. Pak se v záběru objeví ospalý Lukáš Příkazký s hrnkem, který podá Kláře Issové. Ta ho podá Jakubovi Žáčkovi, který si do něj natočí vodu a obrátí si ji na hlavu, ale stejně spí dál. Liška se dál morduje s pružinami, přitom dá pěstí Jaroslavu Pleslovi, kterého to nakopne k mletí kávy ve mlýnku, který drží s nepřítomným pohledem přítelkyně Jirky Mádla Eva Josefíková.

Vtom se z další ložnice vyhrne do spacáku zamotaný a zívající Leoš Noha, kterého otevřením dveří ze spižírny odpálkuje Josef Polášek s kartáčkem v puse a věncem buřtů kolem krku, a svalí se na gauč, kde spí Tydýt Lukáš Pavlásek.

To už ale přichází zachránce, Bolek Polívka. Hledá sirky, kterými by mohl zapálit sporák a všechny vysvobodit horkou kávou. Tak otevře skříňku nad linkou, kde sedí skrčený Jarmil Škvrňa, který mu konečně připálí improvizovanou louč ze starých novin. Sláva, hoří, raduje se ospalé osazenstvo kuchyně jako jeskynní člověk, když mu blesk zapálil strom a tím dal oheň…

Herečky neměly čas

Reklama vyrazila do světa jen pár dnů před sobotním vyhlašováním filmových cen Český lev. Jak se spot s tolika hvězdami točil? Natáčení bylo hotové za jeden den.

Herci se sešli v ateliérovém bytečku a na place vládla pohodová atmosféra, jak je vidět na videu ze zákulisí. Například pro Bolka Polívku byla připravena celá kupa papírových novinových loučí, zato Josef Polášek měl problém s falešnou koupelnou. „Vykakal jsem se do rekvizity a nejde spláchnout,“ říká s tragickým výrazem herec.

Největší komplikací pro produkci bylo sladit termíny všech herců, aby našli společný volný den, kdy se točení mohlo uskutečnit. „I proto je v reklamě málo hereček. Neměly čas,“ nechal se slyšet Martin Chalupský z RWE. Zda herci dostali honorář, nebo například roční odběr energií zdarma, bohužel nesdělil.